Med fare for å virka overfladisk.

Alle jenter burde i god tid før voksen alder fått eit grunnleggande og inngåande sminke-kombinert-hår-kurs. Eg har iallfall brukt den siste timen foran speilet, med eit dunkande håp om at dagens nyinnkjøpte glatte/krølltang skal gi meg magiske fingrar og at håret skal reisa seg og bli volumøst berre ved synet av den. Sånt skjer selvfølgelig berre i prinsessefilmar frå Disney, ikkje på badet til ein heilt vanlig tjueeinåring. Heldigvis skal eg til frisøren imåro, og eg er this close til å spørr om ho berre kan ordna håret mitt til bryllupslørdagen i samme sleng som ho klypper det eit par cm, så skal eg heller sova sittande og ellers gå rundt som ei Afrikakvinne og lata som om eg bærer vatn på hovudet.
Velvel, tilslutt gjekk eg laus på augene mine med øyenskygge og eyeliner type emo, i den tru at eg kunne fiksa dei lekraste sota augene som går. For å sei da sånn ser eg kanskje meir ut som ein malt indianar enn eit lekkert stykke tjei. Crap.

I wish I was a boy.

eyes

Edderkoppjævlar og steinspising.

Tydeligvis har me ein edderkoppvennlig leilighet. Eg forbannar dei små jævlane som samlar seg i flokk og kjem i begravelse om eg spyler ein av artsfrendane i do. Kjenner eg har edderkoppar langt opp i halsen, og idag har eg tatt hevn og nøsta nok spindelvev til å laga eit garnnøste og fanga nok edderkoppar til å dekka ein middels stor Halloweenfest. Har óg inhalert nok partiklar til at eg sverger på at eg kjem til å få støvallergi - med andre ord: eg har dansa conga med støvsugaren igjen. Det er ganske nødvendig når me har ein liten støvmagnet som stadig er borte med peikefingeren og dytter i alle mulige saker han finn på golvet.

Minisjefen har dessutan sotte i singelen for fyrste gong idag, og hendene gjekk som trommestikker frå grusen og opp til munnen, nesten fortare enn mamman klarte å hiva steinar vekk, gestikulera, skjæra forståelige grimasar og samtidig ropa ord som "æssebæss" og "blææh". Enden på viso vart eitt stykk grautskitten baby og foreldre som slapp alle hemningar og brukte ein formue på utedress til kaldare årstider. Eg krysser herved fingrane for at Vincent ikkje blir som mamman - som saug småsteinar reine for skitt og spytta dei ut igjen. Amen!

smaastein


Verdens beste jobb.

Eg har nett rydda eit krigsherja kjøkken kor istykkerrevne reklamebetar låg side om side med små grautklattar med fingerspor i. Syndaren sjølv ligg på lading for natta, stuptrøytt etter at me har kasta alle leikene ut av leikekipo ørten gongar for moroskuld, rulla rundt i heila stovo, og lest Tøffe Lille Toget tre gonger på rad.

Eg kan ikkje få sagt da ofta nok, men å vera mamma blir berre bedre og bedre for kvar dag. Kven smelter vel ikkje når ein finn ein liten Knert fullt opptatt med å dra posar ut av nederste skuff som han endelig klarte å få på gløtt? Eller når han ruller seg full fart mot Pusi som spiser maten sin? Og setter seg fast under kjøkkenbordet etter å ha gått i labyrint mellom seksten stolbein? Eller når han vifter ivrig med lubne små armar og setter opp verdas nydeligaste smil berre fordi han ser deg?

mammaknert3


Mamma-dikt.


Før eg blei mamma gjekk eg aldri over leiker og gløymte ord i ein voggesong.
Eg bekymra meg aldri for om plantene var giftige eller ikkje, og
eg hadde aldri blitt gulpa på, bæsja på, bitt på, tissa på.

Før eg blei mamma holdt eg aldri fast eit skrikande barn så legen kunne setta sprøyter.
Eg såg aldri inn i tårevåte auger og grein, og
Eg hadde aldri følt at hjerta mitt blei knust i tusen betar når eg ikkje kunne stoppa smerten.

Før eg blei mamma holdt eg aldri eit søvnig barn, berre fordi eg ikkje ville legga det ned.
Eg satt aldri oppe til langt på natt, berre for å sjå eit barn sova, og
eg hadde aldri kjent følelsen av å ha hjerta på utsida av kroppen.

Før eg blei mamma visste eg ikkje kor spesielt da føles å amma ein sulten baby.
Eg visste ikkje om det spesiella båndet mellom ei mamma og hennas barn, og
eg visste ikkje at noko så lite kunne påvirka livet mitt så mykje.

Eg visste ikkje at eg kunne elska nokon så høgt.

vincent3


(Diktet har eg korta ned og omskreve litt, ikkje mitt opprinnelig.)


"Når ble det nerdete å spille i korps, lissom?"

No er det nummeret før eg svever avgårde til draumeland, omtrent eit tonn tyngre av kveldens inntak av søtsaker. Eg har seriøst mage som eit høggravid mummitroll etter å ha slanga meg på sofaen med direktelinja mellom chips/snopeskål - magesekken, og Cola intravenøst i årene. Note to self, husk å stopp når eg er mett, ikkje når dipmangelen setter ein stoppar for meg. Vel vel, ingenting er vel koseligare enn å ha jentekveld med søstrene når minstemann er i seng og mannen på jobb, og ikveld har me virkelig ledd fra oss av Orps - The Movie. Absolutt ein film som bør sjåast, og eg kjenner da rykka litt i korpsfoten mellom snopespisingo og latterkulene. Hadde eg vore elleve år igjen hadde eg sporenstreks dratt med meg mine tonedøve øyre til nærmaste korps og meldt meg frivillig som trompetist, trommis, fløytist... you name it.

soestre
Luigi, meg og Martine.

Egenpleie og TV-tid.

Pocahontashåret er balsamert og nyvaska, kroppen er innsmørt og luktar av deilige sydenminner, kosebuksa er trekt langt opp på magen og eg er rimelig klar for å kvila augene på Vince, E, Turtle, Drama og Ari resten av kvelden.

entourage
 Har du ikkje sett Entourage før: last ned!

060809

Dagens første leikeøkt er over, og innimellom tenker eg at det er lika greit ingen ser meg når eg vasser i leiker til leggane og drar ei strømpebuksa over hovudet i desperat forsøk på å få fram litt latter. Eller når fruktmosen fyker vegg-i-mellom fordi Vincent prøver å klappa Pusi samtidig som eg prøver å dytta ei skjei forsiktig inn i munnen.

Velvel, idag har me ikkje så masse på tapetet. Vincent og eg skal ein svipptur nedom oldebestane før me skal heim å kokkelera med pannene så middagen står klar på bordet til pappan kommer frå jobb. Om eg må få sei det sjølv så har me bedra oss tjue hakk når det gjeld middag, me diskar stadig opp med nachos, fiskegrateng, pitabrød, og potetemiddag. Not bad, not bad!

The month of July.

1
Med knallsol og late terrassedagar med bading i basseng fekk me ein herlig start på juli.
Like etter fylte Vincent eit heilt halvt år...

2
...Vincent var på sin aller fyrste båttur, i nyinnkjøpt redningsvest og vind i håret. Skal tidlig krøkast...

3
...men når vestlandssommaren innhenta oss og temperaturen sank, tok me Vincent og småtantene
i bilen og køyrde til Akvariet i Bergen...

4
...mammo fekk barnefri nokre timar og drog på fisketur med familien. Ingen fangst, anna enn
bølgevåt buksebak etter eitt og eit halvt minutt...

5
...mens pappan drog på handletur med Vincent og fekk høyra at da såg ut som om han var
laga i kopimaskin...

7
...Vincent blei ein liten propell og lærte seg koss ein komme seg bakover, til sidene,
under stolane, bort til ledningar...

6
...og heilt til på tampen, i pissregn, reiste me til Bergen for å gå på Wasteland.

Vincent 7 mnd!

7mnd


Eg er blitt student!

"The psychodynamic perspective searces for the causes of behavior
within the inner workings of our personality
emphasizing the role of unconscious processes."

Har eg nevnt at eg har komt inn på studier? Til hausten blir eg psykologistudent gjennom UiB, og flink som eg prøver å vera, roper eg stadig ut nye ord som ordboko mi, Christian, må komma og oversetta.  Ergo har eg allerede begynt å lesa, i ei elefanttung bok på engelsk. I tillegg har eg funne det perfekte delstudiet gjennom NKI, men eg er livredd for å gapa over for mykje. Eg har ein tendens til å gløyma at eg faktisk har fulltidsjobb her heima med ein liten Vince som begynner å få stålvilje pluss tissemaur i bleio - og roligare blir da ikkje utover hausten og våren. Dessuten har eg dei siste kveldane tråla UiB sine nettsider i søken på eit fag å erstatta ex.phil med. Trur igrunn problemet ligger i at eg ikkje heilt har tråden i kva eg vil til neste haust. Vel, skal ta eit nytt djupdykk i meg sjølv og komma opp med ei fiffig løysing på harpunen.

student
Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com