Where's the spirit? (Here it is!)

Trur bloggspiriten er tatt av regnet, iallfall skuldast lite blogging at eg har hatt tjue elefantar på skuldrene og vore leiare enn ein skuletrøytt femtenåring. Uansett, eg er back in business, og som vanlig flyr tida av gårde i fast forward. Christian sit med jobb til langt over øyro, familien sender stadige rapportar frå Syden og melder om 35 varmegrader og nyinnkjøpte bademadrasser, mens Vincent har blitt ein superaktiv baby og er høgt og lavt så fort den litle babymagen treff golvet. Han har akkurat lært seg å åla i revers, og rygger seg stadig fast under stolar før mamma eller pappa må komma springande og snu han med rumpo utover. Det er virkelig på tide å rota fram stikkontaktbeskyttarar og seriøst revurdera TV-benken til ein med skapdører.

Oss den siste tida:

tvknert
Ser Playhouse Disney ein tidlig morgon...

mammavince
Cuties før sengetid!


muffins
Muffins må te på regntunge dagar.

rulleknert2
Oisann mamma, feil vei!


Crying my heart out.

Inatt satt eg aleina og strigrein.
Husk tårepapir, seier berre eg.

16pregnantmtvshow

Same ol', same ol'.

Augo mine går snart i kryss og det gror spindelvev i håret, no shit. Eg klorer snart tapetet av veggane og det hjelp ikkje på humøret at mamma og dei set seg på første fly til Mallorca for å drikka rosa paraplydrinkar og sleika solstråler ved bassengkanten mens eg tusler heima i sølepyttane. Gah, gi meg bikiniskille, lakendyner og varme kveldar, så lover eg at oppovermunnen skal sitta klistra langt inn i neste år!

sydenbarn
Silje 16 år (t.v.) i sydenlandet med alkoholfrie drinkar og knallbrun kropp. Savn!

170709.

Idag har eg:

 • Feirt pappa sin 51-årsdag med brownies, jordbær og bløtkaka på terrassen.

 • Hatt date med Carina-søto mi, som eg ikkje har sett på nesten eitt år.
  ...og eg datt rett tilbake til å villa studera medisin...

 • Merka dei negative sidene ved å bu i leilighet "under bakken".
  På soverommet fant eg øyas største edderkopp, for sikkerhetsskyld rett over der eg ligger.
  Får gåsehud ved å tenka på at den har spasert rolig inn soveromsvinduet - som ligg kant i kant med bakken
  og rusla rundt over hovudet mitt mens eg har sove.

  Prikken over i'en var den feite brunsneglen eg og Christian fant utenfor soveromsdøro no ikveld.
  Den har nok fulgt fotsporene til edderkoppen og sakte men sikkert ålt seg over parketten
  og krøpe under dørstokken. I morgon blir det myggnetting framfor glaset, amen!

rullegutt
Rulle-Knerten på tur med leketeppet sitt!

Just an ordinary day.

Himmelen slepp nåler, men det er igrunn greit. Elsker dagar som er skapt for innekos med pledd godt pakka rundt meg, og eg kjenner igrunn at eg gleder meg til hausten. Vincent og eg koste oss iallfall i sengo idag, høyrte på tordenet, såg regnet som sildra, og lo og tulla om ein annan.

For øyeblikket har eg eit gigantisk headset på hovudet, syng Alive With the Glory of Love med kråkestemma og later som om Christian ikkje høyrer meg. Har hatt kjærestekveld med brus, snop og brettspel, siden me berre slightly er brettspelentusiastar og kjøpte tre nye til samlingo vår igår. Trenger kanskje ikkje nevna kven som vant?

Anyways, før leggetid skal eg berre surfa enno litt til på diverse klessider. Kvar gong eg er på shopping forbanner eg meg sjølv og sverger til fiktive butikkhyller kor eg kan klikka alt heim på under minuttet og samtidig unngå pinlige prøveromsøyeblikk med brautande damer som opner på vid vegg og ser på deg med store auger som liksom ikkje såg spinkle bein under dørene, som mønstrer deg med sinte blikk som tenker pell-deg-vekk og den-der-kledde-du-ikkje, alt på brøkdelen av eit sekund. Eg er skråsikker på at til og med Angelina Jolie hadde blitt stygg i prøveromslys.
Så: gode nettsider, anyone?

leka
Vincent fekk pakke i dag tidlig.

leka2
Badeleiker! Nam, god å bita på var den iallfall.

leka3
Faktisk så god at eg trur eg ruller meg litt vekk med denna, eg, mamma!
Søten min.

10 ting du ikkje visste om meg.

 • Leser ting eg har skreve ganske mange gongar før eg godkjenner det.
  Blogginnlegg kan eg bruka to timar på, og meldingar leser eg rundt fira gonger
  etter at eg har sendt meldingane. Liker å sjekka formuleringane.

 • Har flydd paraglider.

 • Spiser snop og/eller drikker Cola kvar dag.

 • "Skal eg laga ei skjeva til deg?"
  Eg blir fryktelig sint når eg er sulten, ofta uten å merka da sjølv.
  Christian merker når det er lenge siden eg har spist, for å sei det sånn.

 • Har hatt samme katt siden eg var 5 år.
  No er eg 21.

 • Vil aller helst bli forfattar.

 • Er vanvittig bortskjemt.

 • Har telefonskrekk, tar ikkje telefonen om eg ikkje veit kven som ringer,
  heller ikkje alltid når eg veit kven det er.

 • Har kjent min kjære i over 6 år, vore kjærestar i ca 4 1/2 av dei.

 • Var eit skikkelig, skikkelig, skikkelig skulelys.

silje
Ser du glorien?Anbefaling: Barneparadis.

 Er det noko eg elsker så er det å surfa nettsider som har eit hav av nydelige baby/barneting. Å drømma meg langt vekk blant lyseblå klær, hårete bamsar, yndige møblar, søte leiker og gud-veit-kva. Om eg hadde hatt lommene fulle av tusenlappar og eit stort, kvitt barnerom å innreda hadde eg virkelig ikkje nølt med å klikka heim nesten heile nettbutikken til Barneparadis. Ein einaste stor leikekasse av lyseblå og lyserosa godbitar, rett og slett.
Gi meg fleire sånne butikkar (og hus, og tusenlappar, og...)! Amen.

barneparadis


Nattpjatt. Og tre bilder.

Straks skal eg slenga meg ned på madrasso mi og sova, men dataen har ein urettferdig tendens til å leika magnet med meg. Har eit lite prøveprosjekt på gong med å la mammo sova på eget "rom" (les: gongen - kjipt med kun eitt soverom, gitt). Poenget er å få Vincent til å sova heila natto, eventuelt kutta ned til berre eitt nattmåltid. Foreløpig går det så som så, er iallfall ubeskrivelig skjønt å få sova +/- 5 timar i strekk. Det har vel ikkje skjedd på... siden før eg blei gravid? Anyways - dagen i dag har vore ein pur joggebukse, hettegenser & film-dag, siden vèret er eit par skylag annerledes enn igår. Passer derfor å legga ut tre bilder frå gårsdagens badeseanse og nevna i ein bisetning at eg fremdeles ikkje liker vatn. Sådet. God natt!

badeguttar
Pappa dyppa beino til Vincent. Egentlig ikkje så veldig stas, mykje kjekkare...

mammakos
... under parasollen med mamsen!

vincent
Søten!


Partygirl.

Med gammal røyklukt hengande i håret, silikonpupper og Cola i hånda er eg klar til å omfavna dagen. Igår var eg på min aller første fest siden eg blei gravid, iallfall med seriøst alkoholinntak. Skal kanskje ikkje skryta på meg at eg drakk som ein sjømann den første gongen, men akkurat passe til at munnvikane låste seg fast i ein stor U og tungo røpte til tider fleire ord enn nødvendig. Just the way we like it! Var ein smule skeptisk når eg la hovudet på puto og var klar til å sova idet klokka lyste 02:15, min tur til å stå opp idag og Vincent slår augene opp eingong mellom 07 og 08. Som eit mirakel sov prinsen min heilt til kvart over ni, og når eg tenker meg om har eg ikkje vore så opplagt og utkvilt på lenge. Herlig!

Velvel, alldeles straks skal me pakka snippsekken og køyra og bada i vatn, Vincent og eg skal slanga oss under parasollen og sjå på at pappan og småtantene bader. Eg hatar å bada i vatn, så det gjer igrunn ikkje noko å ha ein liten Vince å passa på.Q: Bading i vatn eller sjø?

Cirka fullt av ingenting.

Ikveld er hovudet mitt tomt, foruten Michael Jackson som fyller det til randen med Dirty Diana. Fått den på hjernen, og mens me er inne på det kan eg vel drista meg til å innrømma at eg - som mange andre - fekk ei tåra og to i augnekroken av minnestunda igår. Eit pussig fenomen det der, koss ei heil verd kan sørga over ein person dei ikkje eingong kjente på ordentlig, men eg bøyer meg djupt i støvet og meiner av heile mitt hjerta at verda har mista ein av sine aller største, ei legende, ei kjempe, eit ikon, si største stjerne.

Velvel. Ikveld har eg bestilt nesten 400 bilder, eg berre nemner det. Har planar frå aust til vest om å lage ein personlig scrap/fotoalbum til Vincent. Eg ser den så tydelig for meg - inni meg. Det er ein grunn til at eg verken er kunstnar eller illustratør for å sei det sånn, men den blir iallfall fylt til randen av morskjærlighet, kor klissete det enn høyres ut. Anyways, det er straks på tide å pakka dyna godt rundt seg og ta båten til drømmeland, i morgon tidlig bærer det nemlig avgårde til Akvariet i Bergen. Vincent skal få sjå pingvinar, selar, krokodillar, fiskar og aper... Nighty!

mobilblogg

Det er ikkje meininga å vera sint, men...

Idag er puppene for små, håndtakene for store, rumpa for brei og lårene for kraftige. Ingen klær er fine, håret er for tynt og augene burde vore blå. Leiligheten er for liten, veggane har feil farge og ingenting matcher. Alt er rotete, støvet ligg tjukt og hybelkaninene ler i hjørnene mens dei ringer alle røytehårene og inviterer til fest. Alt Christian gjer og seier er fullstendig feil, og eg hater (tenk: elsker) han for at han holder rundt meg og elsker meg likavel.
Satser på at filmkveld blir min prozac, skal iallfall begrava meg godt ned i sofaen under pleddet og legga Cola intravenøst inn i årene. Sådet.

Queens of Alias.

"Bestefar har masse av da i hagen sin!"

Ragnhild og eg har slått eit slag for girlpower'n og senka guttane som punkterte badeender i Alias ikveld. Når ein kan svara på "masse tornekratt..." (svaret er "buskas") har ein virkelig funne sin tvilling, og det var rimelig på sin plass med fiktive prinsessekroner og stormande jubel idet me kraup oss over målstreken.

"Bilde, sett sammen av mange små betar!"

Skal me snakka om vèret, forresten? Neida, men føler eg den siste veka har brukt opp kvoten min av å-så-herlig-med-sommar-innlegg for ei lita stund, og eg syns rett og slett det var himla skjønt at det var overskya idag. Eg seier ikkje neitakk til nokre grå dagar til, føler rett og slett at heile verda vert sett på pause når det er sol, og når skyene kjem og eg kryp under tak innser eg alltid at eg rett og slett har slengt bikinien på kroppen, badebagen over skuldra og tatt Vincent under armen og flytta ut for ein liten periode. Hybelkaniner, klesvask og rot har nemlig ein stygg tendens til å alltid hopa seg opp når det er sol ute. Jinx!

"Du har da ikkje på soverommet!"

Hummar på land.

Kroppen min inneheld stort sett alle raudnyansar som finst, svakt raude legger, djupraude skuldre, raud nasa... du skjønnar kor eg vil, og det svir som eit sant helvete. Eigentlig kjenner eg meg som ei dansk raud pølse, men trøyster meg med at raudt blir brunt om nokre dagar, og at eg då vil bli den brunaste fisken på stranda.

Det gynger forresten under beina mine, magen er fylt opp med grillmat for andre kveld på rad, og eg er sikker på at eg kjem til å vogga meg i søvn inatt. Har vore på båttur - Vincents første - og nøte ein lang, deilig dag på svaberget ved sjøhytto vår, berre omringa av ein stor stim brennemaneter som gjorde bading sånn passe vanskelig uten los. Ikkje at det antagelig hadde gjort noko forskjell å komma i nærkamp med ei brennemanet, raudare og meir svien enn eg er er nok strengt tatt umulig. Nevner forresten kor utrulig artig det er å møta gamle kjente når ein ustø hoppar i land hos sivilisasjonen igjen, når ein har grøftekantar av svart mascara under augo, kler på halv åtte og generelt ser ut som ein har tilbragt dei seks siste timane på ei øde øy.

soestre
Søstrene Tillúng på båttur i går, mammo hadde barnefri nokre timar.

lys
Hurra for varme kveldar på terrassen med god mat og drikka og kjekke kompisar!

sol
Besten snikra saman Knertebu siden parasollen blei gløymt i bilen.
Perfekt for liten kropp som ikkje skal vera i solo!

mvm
Tante Martine, Vincent og mormor.


Eit heilt halvt år.

Med sommarfuglsverm i magen, betraktelig redusert men akk så lykkelig og eit snitt rikare møtte eg sønnen min for første gong. Knerten min. Vincent min. Tenk, det er eit heilt halvt år sidan eg kikka inn i små, små auger for aller fyrste gong og strauk over nyfødt babyhud. Tida går så fort, fra ein bitteliten Knert som meir enn gjerne la seg til å sova på brystet til mamma i tide og utide er han no er han ein aktiv liten krabat som ruller rundt på golvet, spiser graut og sjarmerer alle i senk. Tenk, eit heilt halvt år sidan eg blei mamma!

img0228
Dagen før dagen.
 Nokså sprekkeklar, spent og sliten.

2
02.01.09
Nydeligheten.Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com