Tips til alle kaffielskarar

Christian og Vincent er på Dale og eg benytter anledningen til å ha litt aleinatid. For øyeblikket nyter eg rykande varm kaffi av mine splitter nye - can't-live-without - anskaffelse som kom dumpande ned i postkassen i går: termokopp fra Menu med tatoveringsmotiv. Eg er forelska og syns koppen er eit must for alle kaffielskarar. Koppen er nemlig kald å holda, samtidig som kaffien (eller andre varme drikker) held seg varme lenge. Me bestilte Faith and Hope fra Kitchn, skal såvisst gå til innkjøp av Love and Luck i samme serien om ikkje så lenge.
Happily Ever After

Då var me heima igjen, og kvardagsvalsen er i full sving. Kom heim i går ettermiddag men hadde fullt program heile dagen, grilling hos svigers og vennebesøk til langt på natt.

Reiste frå Stord i 13-tida på lørdag, mammahjerta mitt knuste i det me gjekk ut døra og ein hysterisk liten gut stod igjen hos bestane. Heldigvis hadde han ikkje grine lenger enn eit par minutt før han smilande var i full sving med leikene sine igjen. Sjølve passet, inkludert legging, hadde gått langt bedre enn (eg) forventa. Han hadde til og med skjemt bestane ut med å sove til kvart på ti søndagsmorgon - rekord! Eg tvilte aldri på at han skulle få eit superkjekt døgn, men hønemor som eg er kjente eg det langt inni magen likevel.

Over til bryllupet. Brudeparet var nydelige, festen suveren og kakene fantastiske. Bryllup er tross alt alltid moro - slekt ein ikkje har sett sidan tidenes morgon, nye personar som skal helsast på, samtalar som skal konverserast med sprudlebrus i hende og lett mingling for å få med seg alt. Lell, småbarnsmor som eg er begynte augene å gli igjen like over midnatt, og like over eitt braut me opp.

Etter trettito tunnelar og vind i håret var nok det beste med heile ture å komme heim til eit lite, nyvåkna bustetroll som satt på tante sin arm og ikkje heilt forstod kvifor mamma og pappa plutselig var tilbake igjen.
Postkortmotiv å våkna til


Køyre cabrioleten til svigers og var veldig heldige med veret!


Friday is my all time favorite day

Er det ein ting eg kjem til å savna i haust når kvardagen bankar på døra, studentlivet kallar og Vincent skal i fulltidsbarnehage så er det lange kosestunder i sengo på morgonkvisten med eit mjukt lite ansikt tett inntil mitt. Som i dag. Ingenting å rekka på mange timar. Pludrestund, kos, prating og tulling før me velta utav senga og tassa på badet før me åt ein lang frokost med masse god mat.

Obligatorisk fredagshandel med oldebestane har stått på agendaen i dag, sjølvsagt med påfølgande kaffi. I ettermiddag har me gått ein forfriskande tur i duskregnet, og hestane har fått masse god mat av oss. Dessutan har små føtter sprunge i fjæresteinane og spist årets første jordbær frå oldebestane sin hage (det falt i smak, gitt!).

Bryllupsklokkene kimer forresten på Voss i morgon, og me er invitert til kaffi 1930. Fann meg bryllupskjole på Lindex i dag, kjempefin maxi-dress i deilig stoff. Enkel, stroppelaus og elegant, så pynter eg opp med eit par lange øyredobbar. Det blir smashing!

At mor og far er invitert i bryllup på Voss vil sei at Vincent skal passast av Dalebestane. Det blir gøy for han, han har jo både tanter, onklar og søskenbarn like i nærheten. Det er andre gong han overnatter vekke i løpet av sitt korte liv, men denne gongen er me ikkje på øyo om det skulle vera noko. Trur det blir verst for mammaen, men eg veit at Vincent kommer til å storkosa seg.
Anbefaling: Sofies Villa

Her ein dag ramla eg over ein alldeles fortryllande nettbutikk med navnet Sofies Villa.
Ein strøm av deilig nostalgi, ein heil bunt med flotte veggord, nydelige englevinger, sjarmerande kort og bilder i reint drømmeprint, sink-saker, strykemerker, eit hav av lykter og lys, møblar, bokstavar, skilt og klede.
Etter å ha tenkt meg grundig om nokre dagar klikka eg endelig heim ein del godbitar tidligare i dag. Litt synd at nokre av tinga eg ville ha var utselt, men eg skal følga med som ein smed for å sjå om dei kjem inn igjen.

Det burde forresten fulgt med eit uinnreda hus på kjøpet - makan til herlig nettbutikk skal ein leita lenge etter!


Bilder lånt fra Sofies Villa


St. Hans 2010

Det blei lite tid til å oppdatera St. Hans-feiringa i går, då me ramla inn dørane kvart over 8 var me allereie alt for seint heime med ein overtrøytt og vilter liten krabat. Det første me gjorde då Vincent endelig hadde turna frå seg i senga (rundt halv 10) var å synke djupt ned i kvar sin sofa of sjå film. Eg var så sliten og trøytt at eg gjespa konstant frå me kom heim til eg la meg.

Feiringa var rett og slett super. Det var god grillmat, kjekke leikar for både voksne og barn (konkurranseinstinktet til enkelte slo hardare ned enn hos andre, hihi), gassballongar til ungane og trekking av ein heil drøss med flotte premiar. Eg var så heldig å vinna masse fine tuppervarer, og Vincent fekk Postmann Pat-figurar som tante Amalie vant. Vincent var forresten i storform heile ettermiddagen og gjekk lykkelig rundt med ein stor, blå ballong festa til selashortsen. Eg skal la bildene tala for seg:


Liten Emil-gutt venter på grillmaten


Etter masse grillmat er ein marshmellow bra for energinivået!


Gassballongar på snor


Vincent fekk sjokolademynt etter å ha hoppa stille lengde med
pappa og mormor, og tante Martine
Markjordbærlykke

Oppå Lauvåsen veks det jordbær
fine jordbær, raue jordbær
hele væla er bære jordbær,
finn et strå og træ dom på

Men ett er for gammalt, det ska få stå.
Ett er for grønt, det går vi ifrå
men aille andre ska vi ta me hemmat
Og leve lykkelig med sukker på


Kor flaks er det ikkje at det veks ein heil åker av markjordbær i ein skråning rett nedanfor oss?

I dag gjekk Vincent, Amalie og eg å plukka markjordbær på strå, noko som ikkje var så lett sidan Vincent helst ville spisa alle etter kvart som me plukka. "Nomm nomm!" og ein fornøyd liten smilemunn med jordbær i munnvikane.

No kommer Christian, småtantene og Vincent snart heim frå grillhandel, så blir det bollar og is på terrassen. I ettermiddag står som sagt storslått St. Hans-feiring på menyen, det skal bli supert i strålande solskinn.

Ha ein fin dag og ei god St. Hans-feiring, alle sammen!

Travle dagar

I ettermiddag har me vore å gjort i stand til St. Hans-feiring på Dale. Ein ny tradisjon blir født i år; eit stort arrangement med leikar, konkurransar, utlodning av fine premiar til både voksne og barn, gassballongar, grilling og hyggelig lag. I morgon ventar me omlag 45 gjester, det blir utrulig moro! No er det derimot klart for kvalitetstid med kjæresten, nybaka boller på bordet og sesongpremiere på True Blood, sesong 3. Det kriblar i magen, for eg elskar serien og er klar til å bli ramma av vampyrfeberen - igjen.


Vincent syns det var kjekkare å spisa og tømma ut kaffikjeksene enn å hjelpa til, hihi.


Bollebakst

Førtito nysteikte boller har komt seilande gylne og gode ut av ovnen min i løpet av dagen. Ni godbitar tok me med ned til oldebestane og hadde til formiddagskaffien. Boller med vaniljekrem er alltid ein suksess!
Hjerteskatt og sommarsmil

Å tilbringa formiddagstimane i hagen til oldebestane er det beste som fins. Blåsa såpebobler utover sjøen, fanga tussalus, møll og maur, springa med fjørlette føtter over graskledde bakkar. Deilig sommarbris kitlar naken hud, varme solstrålar gjer verda lysare.

Sånne dagar gøymer eg innerst i hjerta.
Klarer eg å løfta steinen?
Lørdag 19.06.10

"Kan du vekka pappa?" sa eg til Vincent i dag tidlig etter at virvelvinden var komt opp i senga vår.
*KLASK*

For pappaen starta dagen med ei lita hånd plassert midt i ansiktet - Vincent sin måte å vekka på. Elles starta lørdagen som seg hør og bør på ein helgedag; sova frampå (til 8) for så å ligga og pludra og kosa i sengo ein halvtimes tid.
Vincent har vore ein tur hos Dalebestane med Christian mens eg har fått unnagjort litt husarbeid. Klær som skal leggast saman hopar seg alltid opp i rekordfart.

I ettermiddag har me vore ein svipptur innom hestane med litt brød, og Vincent er lika ivrig kvar gong. Han reiser seg nesten opp i vogna, peiker og prater når me går forbi på fortauet, men så snart me kommer bort til dei stilner han. Dei er ganske store på nært hold, så det er vel ikkje så rart.
Då me kom heim grilla me miniburgerar, ostepølser og kyllingvinger på terrassen med mormor, besten og tantene, før kvelden vart avrunda med koselig besøk av Siv Beate og Vidar.

Prikken over i'en har sjølvsagt vore kronprinsessebryllupet i Sverige. Eg vart heilt oppslukt då eg svitsja over og ramla midt oppi at Europas kongelige ankom kyrkja, og då brudeparet gav kvarandre sitt ja satt eg nesten oppi skjermen. Nydelige kjolar, kongelig, majestetisk, eit historisk øyeblikk - for eit bryllup! Kven ville vel ikkje vore i deira sko i dag? Sukk.


Ein konsentrert og alvorlig Vincent vinker hadet til hestane.
Tupperware

I går kveld var eg på Tupperwareparty hos Marianne, og enda sjølvsagt opp med å kjøpa ein heil del eg ikkje visste at eg hadde bruk for før det tilbydde seg så fristande i katalogen, omkransa av friske fargar og hyggelig lag.Ispinneformer til ein liten isspisar er eit must no på sommaren.
Ser fram til å testa ut heimelaga, sunne isoppskrifter med masse
deilig frukt så snart tupperwarene kommer! Is er sunt - og gøy!
Pizzahjul er me bare nødt til å ha.
Dyrt, men eg har i bakhovudet at det
er livstidsgaranti - som på alt fra Tupperware,
og då er eg unnskyldt. Investering, med andre ord!
I tillegg er det med eit bakehjul, praktisk siden eg baker så mykje.
  Kjevla er sånn eg aldri kommer på at eg trenger,
  før eg står med nevane fulle i mjøl og deigen ligger
  klar til å kjevlast ut på bordet. Denne kjevla skal
  fyllast med vatn, og har skrukork i enden.
  Blir god å ha til jul når dei sju sortane skal tryllast
  fram, hihi!


Litermål på 1 l, har nemlig bare eit på 0,5.
Har høyrd at det ikkje er skikkelig stødig før
du får noko oppi, men det er veldig praktisk med
innvendig måleskala, så du heile tida ser kor
mykje du har igjen når du heller fra litermålet.

  Fire koppar i friske fargar; grønn, gul, oransj og blå.
  Ettersom me tilbringer masse tid rett utenfor døro,
  er det praktisk å ha noko som ikkje knuser om det
  detter ned på steintrappo eller i singelen.
  Slitesterke, finfine koppar med lokk!


Sommarshopping

Det var ein finfin familietur til Haugesund i går. Deilig med eit lite avbrekk i kvardagen! Baksetesjefen fekk nok lopper i blod av køyreturen ned, for han spelte rolla som Vincent-virvelvind med stor iver når me entra senteret. Han smatt høgt og lavt, skratta og lo. Det morsomaste av alt var om pappaen prøvde å hanka han inn for å setta han tilbake i vogna - då sprang han bare enno fortare mens han lo så han nesten trilla over ende. Før me vendte fronten heimover mot Stord var me forresten innom på Mc Donald's ein tur, og Vincent fekk gul ballong. Ballongen var nok det kjekkaste med heile restaurantbesøket, for hamburgeren likte han slett ikkje, og åt til nøds litt pommes frites om den var rød (ketchup) på tuppen. Fornuftig liten kar? Å gå på shopping med ein vilter eittåring er virkelig ein kunst, så i går kveld var me steintrøytte alle mann - og Vincent sov 12 timar samanhengande i natt.

No skal eg lage deilig middag; kylling, ris, bretagnesaus og grønnsaker. Trur det er på topp tre over favorittmaten til både Vincent, mammaen og pappaen. Etterpå skal me på besøk til Dalebestane, før eg skal i tupperwareparty hos Marianne i kveld. Gøy!  Ha ein fin dag!


Jumpsuit til Vincent i herlige sommarfargar, H&M


Stilig clutch-veska, Gina Tricot, perfekt!


Deilig polkadot-skjørt fra H&M med vaffelsøm øverst


Kan ikkje reisa på shoping uten å komma heim med...


...minst to par øyredobbar!


Neglelakk i friske sommarfargar fra H&M! (Ønske: lange negler)


Mobilblogg: Haugesund

268256-1-1276712449411.jpg

Etter ein varm, herlig morgon med druer, kaffi og Playhouse Disney har me pakka i bilen og reist på impulsiv kosetur til Haugesund.
Is, shopping og Mc Donald's blir bra!


~

Oops, innlegget kom visst litt i seinaste laget, typ eit halvt døgn for seint.
Blogger meir om dagen i dag i morgon, no ventar besøket - me skal ha brettspelkveld.

Ha ein fin kveld!
Tempus Fugit

Verden går ubønnhørlig framover, dagar blir spist opp av kalenderen i stort tempo, årstidene skiftar og timane du såg fram til er plutselig langt bak deg. I dag har eg rydda i kommoden til Vincent. Mjuke bukser, fine gensrar, nydelige ulldressar, alt meint for å varma ein liten kropp. Eg ser ikkje at han veks, det gjer berre dei som ser han sporadisk. At den litle kroppen strekker seg høgare, griper mot himmelen, vokser. Men eg ser det på kleda hans, derfor er det med blanda kjensler eg rensker kommoden for små kler. Kvart plagg er ein påminnelse om tida som går, gutten min som blir større, dagane som er levd. Eg blir heilt sentimental.
Bukser 62 cm, og bukse 90 cm <3


Nostalgia

Ein nybada liten kar ligger trygt under dyna si og søv. Den litle kroppen er såpa inn med babysåpe, krøllehåret er vaska og varsomt skylt, og den silkemjuke huden er tørka forsiktig med eit handkle. Vincent-magen er dessutan god og mett etter kyllingmiddag som vart til kveldsmat.

I dag har me kosa oss. Me var ein liten tur på Fem Høns som sagt, men det blei meir i hui og hast enn ein kosetur. Å sleppa laus ein liten nysgjerrigper som skal ta på alt, er som å sleppa laus ein elefant i eit glasshus. Nesten. Det er så mykje å ta på, riva ned, rista på, venda på, sitta på... så det blei helst til at eg bestemte meg i hyrten og styrten for eit par nye dekorting. Superfornøyd med tinga eg fann, iallfall, den nostalgiske flaska, stoffhjerta som kan henga overalt og duken til å ha på pyntebrettet. I ettermiddag har me gått lang tur med Vincent i vogn, deilig med frisk vind i ansiktet.

Christian er forresten i vektarstreik, så i kveld blir det kosekveld i staden for jobb. Kjøpte Super Mario Galaxy 2 i går, ettersom både han og eg er hardbarka Mario-fans. No roper både Christian, Mario og yoghurtnøttene, så eg blir nok nødt å planta meg godt ned i sofaen i dag og. Ciao!
Søstrenes spelekveld

No er det på høg tid å krype under dyna og sovne med puta over hovudet. Har hatt ein herlig kveld med besøk av Amalie og Martine, me har spelt Hotel og eg knuste dei sjølvsagt med god margin. Er ein eldst så er ein best, sånn er det bare. Sant jenter? ;) I morgon formiddag skal mamma og eg ein liten snopetur på Fem Høns, finner alltid noko eg ikkje visste eg trengte. Love it! Ha ei god natt!
Raindrops keep falling

Sommarregnet har hølja ned i store mengder i heile dag, men det gjer igrunn ingenting, for då fekk me ein unnskyldning til å ta i bruk dei nye støvlane til Vincent. Me falt pladask for dette håndmalte paret frå Maximo då me var innom Babyhuset forrige veka. Støvlane vart iallfall grundig utprøvd i dag då Knerten hoppa i dammar, og bestod testen med glans. Elsker at det er snøring øverst, og modellen er ganske smal så den passar ein liten guttefot perfekt!
Friday Morning

No sit eg med ein rykande varm kaffikopp i handa. Vincent sitter som eit skulelys framfor tven og ser den samme episoden av Fantasiens Flyttefolk for millionte gong. Heldigvis for opptakarar! Christian skal vekkast om tjue minutt, så skal me ut på fredagshandel med oldebesten, det blir kos! Vanker alltid forsmak på boller eller kjeks når Vincent kjører handlevogn med han <3 Trur det blir ein bra fredag, til tross for somarregnet som høljer ned. Ha ein fin dag alle sammen!


Søtefjes ein tidlig morgon forrige veka


Sommer kommer.

Lykken er ein naken liten guttekropp og våte fotspor på terrassen.
Sitta å putla med lunka vatn, tømma ut, kasta på mamma.
 Kald saftis nedover ein kulerund mage, god smak i liten munn.
Sjå på tantene som spretter gjennom vannspredaren,
vanndråpane som treffer handa er kalde, spennande.
Grønt gras stryker under små føtter, solstråler slikker på naken hud.

Me har nydelige dagar på terrassen!

My new baby

I dag kom min nye baby i hus; ein HTC Desire. Etter å ha sendt inn min eit år gamle Sony til reperasjon eit utal gongar tok den tilslutt kveld og eg fekk tilgodelapp frå Elkjøp. Sidan eg hater å gå meg vill i mobiljungelen fekk pappa tilslutt overtalt meg til å slå meg laus på ekta gadget-vis og kjøpa frå øvste hylle; ein superrask godbit med lekkert design, stappfull av den nyaste teknologien vist på den feitaste skjermen. No skal eg bruka resten av kvelden på å bli kjent med min nye bestevenn! Hejdå!
Four beautiful kittens

I etasjen over oss, i ein kasse dekka med eit mjukt, lyserosa mohairteppe, kravler fire små nøster rundt på ustø bein og med ufokuserte auge. Vincent har virkelig fått små utfordrarar om oppmerksomheten, og blir innimellom sjalu når mamma, mormor og tantene helst vil kosa i hjel dei to veker gamle små pusebabyane.
"Meh Pus!" sa Vincent i dag og drog meg med inn til dei - i begynnelsen var det nemlig stas når mjuke små hår strauk han lett mot kinnet - no er han mest opptatt av mammapusen og vil helst krype oppi til ho og kose. Vincent er virkelig glad i pusekattar, så eg prøver så godt eg kan å overbevisa Christian om at me bør få oss ein til - så får Pusi ein liten lekekompis og Vincent ein ny katt å øsa all sin kjærlighet på. Koss er det mulig å motså så nydelige nøster!?


Kan livet bli bedre?

Kan livet bli bedre enn sol frå skyfri himmel, turkis sjø og ein fornøyd liten gutt? Helga har vore bedre enn bra, og sjølv om eg var så sliten at eg sovna før hovudet traff puta i går, har det vore moro å ha ansvaret for tre vakre ungar i helga. Ingrediensane for ei vellykka helg har vore shopping, soling, pizzaspising på terrassen i ettermiddagssol, gåtur til sauane, herlige timar på stranda hos oldebestane, avslutta med grilling hos svigers.

I dag, derimot, har eg fått unna litt husarbeid før eg planta den kvite kroppen min godt nedi ein solstol og begravde nasen i Parfymen, sjølvsagt med ein iskaffi i handa. Det kjennes herlig å ha Christian heima heile dagen, så i ettermiddag skal me bare vera ute å kosa oss. Det er bra med djuprøde mammaskuldre og fregner på nasen, skitne barnehender og bustete hår! 

Søsteridyll og isspising

Eg er trebarnsmor i helga, og har ansvaret for to store og ein liten. Christian har jobbehelg og er heime berre på kveldstid, og mine foreldre er på Voss. I dag har me vore på shopping - starta med ein svipptur på biblioteket før me rusla over til senteret. Om nokon veit kor ein kan få tak i mobilsmykker, skrik ut! Deretter kjøpte me is, lørdagsgodt og pizzaingrediensar, før me køyrde ned til Christian på jobb med iskaffi, ostehorn og Dagbladet.

Som mamma gjer eg stadig nye erfaringar. Vincent begynner å få god peiling på kva som befinner seg i isdisken og roper "iss!" og spreller vilt med beina så fort han får auge på den. I dag blei det kriseliknande tilstandar og krokodilletårer når me måtte venta på at tantene skulle plukke lørdagsgodt før han kunne få is. Moralen er; unngå isdisken eller gå forbi når ein er fullstendig ferdig.

No er det våknetid for Vincent, siden blir det heimelaga pizza på terrassen og tur til sauane. Ha ein fin lørdag!


Idyll!


Lykken er iskaffi.


The Month of May 2010

Kom mai, du skjønne milde
(denne månaden har eg tatt intet mindre enn 693 bilete; her er eit lite utvalg...)


Mai vart innvia med tivoli, og Vincent køyrde karusellar med smil om munnen!


Me gjekk på fjelltur...


...og kosa oss masse i solskinnet!


Me rakk å innvia grillsesongen på terrassen...


...før 17. mai kom og me fekk ein superglad liten gutt!


Veret blei varmt, og me innvia sommaren ved sjøen.


Vincent lærte seg å plukka blomar, til mammas store glede!


Eg reiste på snarvisitt til Oslo og hadde da kjekt sammen med Jenny, Ingrid og Anne!


Amalie og Martine fylte 10 og me feire med kalas!


Vincent har blitt kjempeflink å snakka og er veldig opptatt av "bæ"ane.


<3


Piknik og sauar

Skriving avlar skriving, på samme måte som latter avlar glede. Det er berre å beklaga laber oppdatering på bloggfronten, men når eg først tar ein pause blir det vanskeligare og vanskeligare å begynna igjen. Så, for å ikkje komma heilt på tverka med tastaturen erklærer eg herved pausen min for over.Første sommardagen, og små føter har sprunge på engene og hatt piknik i graset i dag. Mormor viste oss ein spennande sti i går, med opne enger omkransa av skogbryn, høgt gras som kitlar på leggane og ein gammal låve som har husa skumle oksar. Vincent vart frå seg av begeistring då han plutselig oppdaga ein bukett med raggete sauar som stod på ein bakke og kikka nysgjerrig på oss. Han ropa "bæ!" så høgt han kunne til dei, men sauane var meir interesserte i Pusi, som også var med på tur og som får tjukkare og tjukkare hale jo lenger vekk me kjem heimafrå.

Sidan sauane ikkje ville bli helst på, gjekk me innom hestane på veg heim og fora dei med poteter og boller, før me gjekk heim på plenen og hadde piknik. Då ein liten mage var fylt opp med deilig vannmelon, saftige eplebåtar og sprø bokstavkjeks, lærte Christian han å kasta vannballongar på mamma. Det var ein fornøyd liten kar som kom tassande med ein mjuk ballong mellom nevane, og så fort ballongen slo sprekker og dusja mamma i iskaldt vatn, drog han pappen i hendene og spørte om "meh".

Ettermiddagen skal fyllast med solskinn, latter og leik, før kvelden kjem snikande og det er tid for tv-kveld. Ha ein fin dag alle saman!


Lokkar på sauane
Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com