Gimme some ice coffee!

Eg har mindre energi enn ein birkebeinar over målstreken. I dag er virkelig ikkje dagen min, så for å trøysta meg sjølv drikker eg store mengder av min siste addiction: iskaffi. Oh lord, eg skulle så gjerne hatt eit kjøleskap fullt av iskaffi type cappuccino! Er forresten heilt hekta på kaffi generelt for tida, drikk mange koppar daglig. Trur eg kompenserer for den manglande colaen, heile veka har eg nemlig vore cola- og snopefri utan problem. Pluss i boka!

Ellers er det påskeferiestart i dag, og det merka me godt då me var på butikken. Pleier vanligvis å handla i fred klokko 10 ein fredagsmorgon, men i dag var det berre å brette opp jakkeermane og stikke albuane fram. Glad me ikkje reiser nokon plass før mandag! Kjøpte dessuten ein heil del vår- og påskeblomar, så då me kom til oldebestane etter handlingo, laga olden og eg oppsats. Det er best å læra av mesteren sjølv, så blir iallfall fingrane mine grønnare og grønnare! Neste prosjekt er å plante påskeliljene og tulipanane ut, men det får me ta etterkvart.

Iskaffien er herved tom, energien på topp og Knerten våken. No skal det støvsugast, leikast ute og trenast før fredagskvelden senkar seg. God helg!
Through his eyes

Noko av det aller beste med å vera mamma er å få sjå verda gjennom eit barns augo. Gleda over å kjenna på mosegrodde trær, våte blad og sildrande vatn. Smaken av singelsteinar, begeistringa over å finna ein pinne. Tenk alt små hender skal kjenna på, auger suga inn, hjernen forstå. Alt som ligg uoppdaga, skjult, alle samanhengar som berre ventar på å bli funne.

I dag har små føtter vore mykje ute på oppdagelsesferd. I regn, men det gjorde ingenting, for då fekk me prøva å samla sildrande takrennevatn i spade. Vincent prøvde så godt han kunne å drikka av spaden, men alt forsvann på mystisk vis før han fekk den opp til munnen. Noko av det morsomaste han finn på, forresten, er å ta småstein i munnen. Då kjem nemlig mamman springande panisk etter, noko som tydeligvis er rasfestlig. Og når ein får ein sånn reaksjon, må det iallfall gjerast igjen og igjen med eit lurt smil om munnen. Har dessutan vore på tur til Apalvikjo (bildet), Vincent har vore kjempeflink og gått store delar av vegen sjølv. Mykje som skulle smakast på, kjennast på og oppdagast langs stien, så liten gutt var heilt utslitt på heimvegen og ville bare bærast. Søteknerten!
Just another perfect day

Dagens treningsøkt er gjennomført, magen har fått sunt påfyll og straks ruller Frustrerte Fruer og Privat Praksis over skjermen, kan livet bli bedre? Tirsdagen har - som alltid - vore herlig. Vincent har sprunge i oldebestane sin enorme hage, små føtter er lykkelige no når all snøen er vekke. I hagen er det dessutan mykje å oppdaga for små guttar - snøklokker, meitemark under steinar, lauv på bakken og skrikande kråker i lufto. Peikefingeren er oppe støtt og stadig etterfulgt av eit lite "deh!". Me sprang til og med ned til sjøen, gledar meg til sommar, sol og badeliv hos oldebestane med fruktfatet rett oppi hagen!

Ellers har eg drukke årets første utekaffi i dag. Ikkje på kafé, men på marmorbordet rett utanfor inngongsdøra. Kaffi, boblejakke, hue, crocs og skrivesaker - livet er herlig!
Middagsfjes

Intet nytt under solen i dag. Ein heilt vanlig mandag på kalenderen, blogger mest for å visa verdens søtaste litle middagsfjes. Pitabrød med dolmiosaus, mais, salat og ost slo nemlig veldig godt an til middag. Siden Vincent er blitt ein bestemt liten herremann skulle han spisa ein heil del sjølv, og åt ivrig med ansikt, gaffel, skjei og hender. Kva gjer vel litt søling på body, strømpis, stol, bord og golv? Søtefjes!

Søndagskos

Førti minutt med rein koseknert er absolutt ikkje den verste måten å våkna på halv åtta ein søndags morgon. Det har vore ein herlig-herlig søndag med supert vårver, og ein forsmak på mildveret er absolutt ikkje å forakta. Kjenner eg er bra klar for sandkasseleik, vårjakker og fuglekvitter! Uansett, i dag har me vore ein tur hos endene. Søndag er tydeligvis ikkje den mest gunstige dagen å mata dei ellers så glupske sjøfuglane på, for dei var bra sprekkeferdige alle sammen, og trakk seg tilbake før bæreposen vår var rukke å bli halvtom. Vincent var veldig flink å mata - litt gjekk i egen munn, men det mesta vart kasta avgårde så langt som berre små armar klarar. Med andre ord låg det ein fin liten halvsirkel av brødbetar rundt Knerten <3

No er det iallfall på tide å krypa seg til sengs før hovudet mitt slokkar seg sjølv. Natta!

My day.

I dag har eg...

...sove rekordlenge (09:13) fordi ein liten rolpeknert ikkje ville sova i natt.

...sotte i overkant mykje på denne sida, i håp om å få sjå naturen frå si verste side. Gjerne i det eit krokodillegap sluker ein heil zebra,  ein flokk løver jagar hoppande antilopar eller ein tiger bit over kamera, men alt eg har sett er ein flokk med gnuar og ei øgle som kraup slow motion opp av vatnet.

...vore ute å leika med Knerten i duskregnet. For fyrste gong har han sprunge rundt huset utan å snubla, deilig at snøen har smelta i rekordfart!

...
laga nachos til middag.

...
irritert meg gul, grønn, blå og litt rød på Silje i Farmen. Er det mulig å vera så bitchy? Neste storbonde bør sørga for at ho ryker på hovudet ut. Farmen er nesten ikkje kjekt å sjå lenger no som Sigurd, Vibeke, Stian og Karin er ute. Heia Tone Gudrun!

...
og Christian vore impulsive, til ein forandring. Køyrde på kveldsbesøk til Siv Beate og Vidar kvart på ti for å spela Kokkelimonke. Mitt nye yndlingsspel, next to Kortskalle.
The Garden Collection

På torsdag rakk eg akkurat å legga desse Garden Collection-godbitane i handlekorga før "sold out" lyste mot meg. Nye ting frå kolleksjonane til H&M fyk ut fortare enn svint, og eg trudde eg var tidlig ute då eg fornøgd klikka meg inn klokka ni samme dag som kolleksjonen vart sluppe! Iallfall; sol & sommar - I'm ready!
Fredagsbarn

På grunn av mangel på internett har eg ikkje kunna lagt ut detta før no.

Fredag er min all time favorite day. Over gjennomsnittet mykje bra har skjedd meg på ein fredag. Feriar startar alltid på fredagar, Christian og eg fant tilbake til kvarandre ein vår-fredag for fem år sidan, og viktigast av alt: livet vart totalforandra fredag 02. januar 09 då Vincent vart fødd.

Velvel, helga er iallfall innvia med friske tulipanar på bordet, telys i stakane, Baileys i glaset og gullrekka på tv. Og direktelinje ned i snopeskåla, såklart. God helg, alle sammen!

Mandagsbarn får vakre øyne.
Tirsdagsbarn blir lett på tå.
Onsdagsbarn får perletårer.
Torsdagsbarn får langt å gå.
Fredagsbarn gjør alle glade.
Lørdagsbarn blir sjelden trett.
Søndagsbarn får største gaven;
alle dyder under ett.


Vårt nydelege vesle fredagsbarn, åtte dagar gammal.Trappetroll

I dag har me vore hos Dalebestane. Forrige gong me var der forsvant plutselig Vincent, og eg trudde mammahjerta mitt skulle stoppa når han ikkje var å finna nokon plass i den store stova. Fant han heldigvis rett etter, på botn av den bratte trappa som fører ned til oldemor. Utforskar-Knerten hadde altså sneke seg bak ryggen til pappaen - og under blikket til mammaen og besto - for å spasere ned trappene. Og her snakkar me på voksent vis, ikkje baklengs med bleiestumpen først. Tipper iallfall han var bra fornøyd då han smaug seg nedover trappene mens alle var opptatt av å leita i stovo.

Ellers har me tatt livet med ro i dag. I ettermiddag fant me fram ein pose full av gløymte skattar, og Vincent leikte fornøyd med dei gamle babyleikene sine ei heil stund. Gav til mamma som satte på rekke og rad, smakte på, kjente på, rista på og fant augene til babyane. Trur nok me må få opp ei eiga bamsehylla på rommet hans, har dusinet fullt av søte små plysjdyr i alle regnbuens fargar.

Velvel. I morgon er det fredag, heldigvis, då skal eg drikka cola til eg stupar mens eg tar overdose av smågodt. Grøntforlivet held på å ta knekken på meg (på dag 2!), går rundt i ein konstant sultenrus. Bør ellers handle inn ein heil haug av grøntfor, sunnesaker og anna næringsrik mat om eg skal fortsetta sunnelivet på mandag. Å vere kampklar med gulrøtter i den eine handa og knekkebrød i den andre trur eg er alfa omega når sulten kjem snikande.
Sunn - enn så lenge

Sidan eg er blitt kjernesunn og treningsflink på liksom, lagde eg tidenes kveldssnacks til Farmen. Gulrot, agurk og rømmedressing er iallfall hakket sunnare enn dip, chips og sjokolade, sjølv om det er det magen min egentlig skrik etter. Kjennes iallfall bra å spisa sunt, sjølv om eg ikkje blir særlig mett. Den som hadde hatt eit glas brus og ein sjokolade!
Morgonfugl

06:20 kravla Knerten ut av dyno og bestemte seg for at det var morgon. Alltid lika kjekt med tidlig morgon og trøytte foreldre! Neida, det finst ingen bedre måte - uansett klokkeslett - å våkna på enn å bli kost i senk av ein liten turbogutt som skifter mellom kosemodus og rolpemodus. Og lukker du augene for eit halvt sekund kommer ein liten finger og stikker deg i auga - skal ein våkna, så skal ein våkna.

I dag står herlig lite på programmet. Pappaen er allerede nesten i Haugesund for å skriva kontrakt, og etter at Vincent våknar frå minikvilen sin skal me besøka oldebestane. Litt synd det er sørpete ute så me ikkje kan ut og springa frå oss, men så lenge asfalten bryt fram for godt er det heilt greit med litt regn. I ettermiddag står trening på tapetet (!), veldig kjekt, men eg sliter som ein hest med å holda meg vekke frå snacks og brus. Tips mot sukkersug, anyone?


Stavanger <3


Treningshelvete

Det er blylodd på armane mine, og det var såvidt eg klarte å løfta dusjhovudet for å ta ein dusj i stad. Day no. 1 av treningshelvete har starta, og på 30 dagar skal eg bli fit as a fiddle. Krampane etter treningsøkt nummer ein lovar iallfall bra, så no er det absolutt lov å slange seg i godstolen og kvile augene på dr. House utan dårlig samvittighet!

Stavangerbesøk

Sådär, då var me heima igjen etter ei herlig helg med venninneprat, leikeplassturar, knall & fall, shopping, spelekveldar, nydelig mat og drikka - og ikkje minst lite søvn. På fredagen pakka eg nemlig mann og barn i bilen og vendte fronten mot Stavanger for å besøka bestevenninno mi, Ragnhild, og sambuaren Daniel. Tenk at me har vore bestevenninner i 16 år, sidan den dagen me møttes på førskulen og bestemte oss for å bruke ein ettermiddag på å samle tussalus og makk i pappkasse. Sweet memories <3 Uansett - det er urettferdig koss timane flyr i godt selskap, og før me i det heila tatt hadde rukke å installert oss, var det plutselig blitt søndags formiddag og ein liten Knerten gnikka seg i augene og signaliserte at det var på tide med kombinert kvilestund og heimreise.

Me kjem iallfall snart igjen, tusen millionar takk for ei super helg!


Spesielt kjekt at alt er lov hos Ragnhild & Daniel, til og med
fjernkontrollar, PS3-kontrollar og mobilar!Wash away the snow

Det var umenneskelig herlig å kjenna regn mot ansiktet igjen, og eit øyeblikk vurderte eg å bli ståande for alltid. No kan det godt regne som berre juling, ein ny syndeflod hadde ikkje vore meg i mot. Velvel, i dag er det fredag - iallfall kjennes det sånn. Me har nemlig vore på handel med oldebestane med påfølgande vafler, berlinerboller & kaffi, just som me pleier om fredagen. For øyeblikket er eg dog i overkant mett etter deilig middag; heimalaga kyllingbaguettar med salat, mais og ost. Absolutt ein middag å anbefala, endo så kresen eg er. No er det iallfall på tide å gi Vincent kyllingmiddag, før ein herlig ettermiddag med avslapping og leik står for tur.


Mmm, kyllingbaguett med ost, mais, salat og Denja baguettesalat med kylling curry!Andedag.

Me navigerte oss veg gjennom tjukk tåka og grått landskap i dag, og gjekk på tur for å gjera dagens gode gjerning: mata svanene. Det blei flest brødskalkar til dei glupske endene, men det gjorde ingenting. Vincent fryda seg lell, ville aller helst uti til dei, og blei sint når han ikkje fekk gå lenger enn til fjæresteinane. Søten! <3

Ellers i dag har me vore i middagsbesøk til oldebestane og fått verdens beste middagsmat (oldens spaghetti & kjøttdeig), Vincent og eg har sove - for min del - tidenes lengste ettermiddagskvil på 1 1/2 time, og så har Vincent og pappan vore hos Dalebestane mens mamman har prøvd å vore kreativ, smart og flink. Herlige dagar!

Nei, no høyrer eg introane til Frustrerte Fruer, Private Practice og True Blood spelar i det fjerne. Ha ein fin kveld!

Lovely weekend

For uten om at eg brukte ein time på å laga ein lasagne som blei ekkel, har dagen vore bedre enn god. Helga også forsåvidt, med happenings som strikkehjelp i klassen til søstrene mine, rekekveld, søstre-kveld, Ragnhild-besøk og kinobesøk. Dessutan har eg trimma magemusklane med Kortskalle og knept eit par dråpar kreativitet ut av fingertuppane. Vellykka! I dag har me gleda oldebestane med formiddagsbesøk og i ettermiddag har små føtter gått på tur i slapset. Herlig å sjå asfalten igjen! No har me sett Farmen & Unge Mødre, og straks står True Blood på tapeten.

Vincent er forresten verdas søtaste litle klatreknert for tida, alt klatrast på og før me veit ordet av det står han fornøyd og gyngar oppå rattet på gåbilen sin, mens mammo nesten setter hjerta i halsen. I dag har han dessutan gått i sirkel: køyrt gåbilen bort til bordet/sofaen, klatra oppå, blitt tatt vekk for så å springa tilbake og klatra på nytt. Når Christian sette gåbilen i leikegrindo mens me åt middag fant han snart løysing på problemet, og drog teppet til pusen ned på golvet og klatra lett som ein plett opp på bordet igjen. Søte, søte Knerten!

The Month of February 2010


Månaden begynte med at me tok ein svipptur til Haugesund sammen
med oldebesten, for å kjøpa ein etterlengta, ny bilstol.Etter utallige fantestrekar og iherdig trykking, fant Vincent
endelig ut koss me skrur på TVen hos mormor og besten...
Me var også ein ny svipptur til Haugesund, nærmare bestemt til
Metro Lekeland, og Vincent syns det var supergøy!Me har vore mykje ute og kost oss i snøen......og ma har hatt eit par koselige vennekveldar med mitt nye favorittbrettspel: Kortskalle.
Me har fått ein liten klatreknert i hus, så mamman og pappan må
stadig finna på kreative løysingar...Småtantene hadde vinterferie på tampen av månaden, og me har kosa oss saman med dei ei heil veka <3
Familiekos

I dag har me hatt ein skikkelig familiekosedag. Før Vincent sin lur trossa me milliardar av snøfnugg som rasa mot hovuda våre og fekk unnagjort eit par ærend på Vikjo, kor eg blant anna kjøpte den supersøte ramma under. Vincent, som me prøver å venna over til éin lur på gode dagar (les: når nettene har vore gode), sovna i bilen på veg heim, og våkna igjen akkurat i tide til å vera med når mamman og pappan lagde laksemiddag til heile storfamilien. Nammi!

Etter middag gjekk me på tur, heile familien, inkludert Pusi. Han trur nemlig at lange turar er egna for heimkjære kattar, og følger eit par meter bak oss heile vegen. Så springer han raskt vekk når Christian prøver å jaga han heim, men lunter trufast etter så snart me ikkje ser hans veg lenger. Han blei veldig fornærma og mjaua høgt og sårt når eg skundta meg å bæra han nesten heilt heim for at han ikkje skulle vera med, og satt på staden kvil til me kom tilbake frå tur. Søtepus! Då me kom inn varma det herlig med kaffi og Oreokakerestar i ein iskald kropp, og Vincent spiste vannmelon med stor iver, mmm!  <3

No er det rimelig på tide å begrave seg i sofaen og kvile augo på Bill i True Blood resten av kvelden. Åh, du ljuva frihet!


Frå Lisbeth Dahl, kjøpt på Fem Høns.


Sidan sist

Sidan sist har det rukke å bli mars månad. Eg har rukke å runda 22 år, spist kaker og hatt selskap. Eg har rukke å eliminera, diskutera og muligvis konkludera angåande utdanningsretning, og eg har rukke å synka litt for ofta ned i godstolen med både Farmen, Frustrerte Fruer og sesong 2 av True Blood. Den skitne snøen har dessutan rukke å få makeover og blitt kvit på ny, som om 3 samanhengande månadar med vinterlandskap ikkje er nok. Vincent har fått ny sveis og har vore ein klatreknert, rolpeknert og koseknert, han har hatt besøk av ein vovve og er lika begeistra kvar gong han går ned trappo hos mormor og besten og vovven står der og lograr. Då peiker han fornøyd med ein liten finger og lager kvine- og gryntelydar om ein annan, for hundar seier nemlig "hrm-hrm" - med mørkt tonefall.


Søteknerten med ny, kort lugg står og skjærer tenner mens han ser TV <3Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com