Om livet mitt

Om eit minutt har pulsen auka sidan eg snart skal på jobb, eg hiv meg rundt og freshar opp sminken, trekk på meg kleda og spring ut dørane.

Om ein time dreg eg paprika, pizza, julegodteri og middagar gjennom kassa på Spar, smilar blid til kundane mine som stressar på veg heim frå jobb og inni meg gledar eg meg til klokka slår tjue og Christian hentar meg.  

Om ein dag er eg i barnehagen og hentar Vincent, tidleg sidan det er fredag, og inni hovudet mitt surrar store fredagsmiddagsplanar. 

Om ei veke har kanskje fleire utfordringar dukka opp, det er lov å håpe littegrann med sommarfuglar i magen, og på tysdag kjem resultatet av dei siste veke ned i postkassa til innmari mange menneske.

Om ein månad er det fyrste nyttårsdag og eg er kanskje litt susen i hovudet men veldig lykkeleg for eg har alltid store planar for året som kjem, fingrane mine spring løpske over tastaturet med nyttårsløfte og årsevalueringar. Dessutan er kjøkkenbordet fullt av mjøl, melis og kakeglasur sidan det er dagen-før-dagen eg har vore mamma i tre år.  

Om eit år har livet gitt meg nye utfordringar, teke meg på nye vegar, og det er så himla fint å ikkje vite

 

 


Gla'full

Åhh, i går kveld/natt var så fint! Beste på lange stunder. Med eitt ord var mange år viska ut, gløymt, og det var just som back in the days. Savn! Så himla fint å sitta utenfor Sport Treff midt på natta og le meg i hjel, snakke med ukjente og bare fnise. Stavangår? Å ramla inn dørane halv fem om natta er eg virkelig ikkje vant til, men himmel så moro det er. Magemusklane mine kjenner det i dag, det er herlig.

 

50-årsfest med fri bar, godt selskap, lått og løye, dans og himmelsk mat vart i natt, etter sju timar, til ein aldri så liten bytur kor eg brukte over 350 kroner på Strawberry Daiquiri og helte innpå til klokka var tre. Bytur i fotsid kjole, forresten. Sweet! I går formiddag vart bankkortet dratt, og i posen heim låg drømmekjolen eg trudde hadde perfekt fotsid lengde (i prøverommet med Converse-sko på...). Tre kvarter før svigers-sjåførane kom å henta Christian og meg viste det seg at kjolen var i overkant for lang til mine 152 centimeter, og Ragnhild og mamma måtte klyppe kjolen med saks i staden for å legge den opp. Tusen takk! Resultatet vart faktisk smashing, ny favoritt i kjolesamlinga.

 

No skal helga avsluttast med filmkveld. Håpar alle har hatt ei strålande helg! 

 

Så himla synd at kameraet låg heima, her burde det vore eit fantastisk bilete.I really need you to hold on to me when I'm about to fly

 


Skriv.

Dette er ein slik kveld då eg eigentleg aldri bør slutte å skrive og heller tømme det overfylte begeret som har teke plass inni hovudet mitt. Ikkje bry deg med å opne eit nytt dokument sidan det gamle har i overkant av åtti tusen ord berre fordi det vert ryddigare slik. Ikkje oppdater Facebook berre ein gong til for å sjå om det har skjedd noko halsbrekkande og sensasjonelt dei siste tretti sekunda. Ikkje stir deg skjel-auga på gråe flekkar. Ikkje kjenn behovet for å grave med spade der jorda er like tynn som ei flogevinge. Ikkje tenk på tårene som renn om du tenker for mykje. Ikkje bit negler berre fordi du er redd for kva som kan liste seg ut fingertuppane. 

 

Silje, berre skriv for faen. Sweet Saturday, come Spring (bilderas)

Folkens, det er like før eg rivner på midten. Skal berre ligga i fosterstilling litt til så eg får lada batteriene til topps igjen før eg kryper i dusjen. Kryper. Då Vincent og eg ramla inn dørane ti over halv sju i kveld hadde me ikkje vore heime på nesten åtte timar. Ein himla fin lørdag, men ein blir nokså sliten i pelsen av å vera på farten støtt. I dag har me nemlig sett på tantene som sprang Sentrumsstafetten, Vincent fekk årets fyrste ute-is, me har vore i hagen til oldebestane, ploppa steinar i sjøen, plukka blomar, leita etter - og gitt mange "luser" (tussalus) eit lørdagsbad i sjøkanten, vore på Dale og leika med søskenborna og åte heimelaga pizza der. Fint!

 


På Vikjo tok Vincent ein liten dans...... og plukka mange "blåmma"...

 


... sidan var me i hagen til "olle-besten", der kasta mormor og Vincent steinar i sjøen...

 


... dei raude teglsteinane er absolutt best å kaste...

 


... og då mamma'n gav han dette fine sneglhuset lurte Vincent på om det kanskje
kunne vere "maka-oni" og ville aller helst smake på det. 
Tornerose

Det som er verre enn å slå augene opp, møta dagen og kjenna at ein har sove akkurat litt for lite, er faktisk å vakna og kjenna at ein har sove for mykje. Lite søvn ristar eg vanligvis av meg før eg er ute av soveromsdøra, om ikkje skyller eg det bort med ein kopp kaffi. For mykje søvn, derimot... det kjennes virkelig ut som om nokon har festa blylodd på augelokka mine. Ai, for eit luksusproblem!

 

No skal eg iallfall slepe augelokka med meg inn i dusjen og satse på at ein varm dusj gjer susen. Sidan skal eg forsøke å skrive oppgåve, men kjenner eg meg sjølv rett blir det skriving av heilt andre ting. Typisk! Ha ein fin dag!

 

 


Come April

Aprils første søndag er tilbragt utanfor leilighetens vegger. Det er få ting som slår kjensla av at det endeleg går mot lysare (og grønnare) tider. Kaffi på trappa er skjønt, stigande varmegrader endo skjønnare, kor herlig det er å vera ute utan vinterdress, ullhuer og vottar!

 

I dag løfta me håpefulle på ein stein og fann til og med tussalus og maur, dei vekker stor begeistring så Vincent tok like greit og slapp nokre gamle, rotne buskebær ned til dei og fortalte meg at han mata dei. Så himla søt, det skal bli mange kjekke stunder framover! Det var forresten ikkje fullt like søtt då han ville prøvesmake ei anna tussalus... 

 

 

Dyrepasserne og lørdagsgodt

Lørdagskvelden har senka seg, og Vincent og eg har nettopp tatt ein lang, varm dusj saman. No sit han fornøyd på fanget mitt, skrålar, et lørdagsgodt og ser på "dura" - Dyrepasserne. Åh, det er så himla kjekt med ekta dyr! I kveld er Vincent og eg aleine, så planen er å kose oss litt ekstra og sjå premieren på Akvariet halv åtte på TV2 før leggetid. Trur det blir stas!

 

 


Godmorgen!

Dagar som startar før 07 er virkelig min favoritt. Den korte aleinetida med kaffien før Vincent står opp og dagen begynner å ordentlig er gull verdt. Synd det på ei anna side er godt å sove, haha.

 

Slike dagar pleier å vera ultraeffektive, dagen i dag intet unntak. Vincent og småtantene levert i barnehage og på skule før kvart over åtte, og eg har rukke ein tjueminutts i solarium og ei lita treningsøkt. Supert! No skal eg hive i meg resten av kaffien og danse ferdig til 50 Cent, høg dunkemusikk slår aldri feil når ein er aleine heime. Straks skal eg køyre oldebesten på ærend, deretter blir det studietid. Eg treng virkelig å rote fram den sjølvdisiplinen... 

 

Ha ein fin dag!
 


Fletteguri

Åh, annakvar helg blir eg prinsessenydelig på håret!

 

Fiskebeinsfletta

Åhh, lykketopp. Kall meg overfladisk og kast eit par styggord i min retning, men eg kjenner eg blir nokså lykkeleg når eg endeleg klarar å ordna fiskebeinsfletta på meg sjølv. Eit miniatyrskritt nærmare å bli flinkare med mitt eige hår, haha. Det ser iallfall smashing ut, og var slett ikkje så vanskeleg som eg trudde. Alt eg trengte var ein god porsjon tolmodighet - og på den fronten manglar eg alltid litt. Berre litt. I tillegg såg eg først på denne videoen, og deretter fletta fletta seg nesten sjølv. Fishbone.

 

 Three Wishes

I dag ønsker eg meg tre ting:

 

 

1. Sydentur med mamma, ordentlig husmorferie med all inclusive, paraplydrinkar og latter, kor den største bekymringen er kva solfaktor me skal smøre oss inn med.

 

2. Sol i staden for vårregn.

 

3. Å bli supergod til å flette håret mitt i alle mulige variantar - snakkar parisarfletter, fiskebeinsfletter, kinafletter og Wang-fletter.


 

Overfladisk og av stor betydning, særlig. No skal eg uansett dra på meg mine svarte Converse og trenchcoaten min og vere sjåfør for oldebestane medan eg multitasker med lyrikkhistorie. Oh yes. Ha ein fin dag!

 

 

Morgonstund

Åhh, eg lever for fine dagar.
Kor fint er det vel å vakna i sjutida av ein liten Vincent som kosar litt ekstra før han står opp og spring i stova og leikar? Toppen av lykke å ligge på magen i senga og betrakta han mens han leikar ivrig og levande med "alle dura" sine. I dag trur eg jammen meg løvepappaen jaga "bebi"elefanten opp langs veggane, og det var like før krokodillen tok eit stort jafs av pappa i det han gjekk forbi - krokodillen er nemlig stor og skummel og har kvasse tenner og kan skremme dei aller aller fleste, spesielt mormor, oldebesto og mamma for eksempel. Det slår meg gong på gong kor stor han er blitt, vesle babyen min.

 

I tillegg vart det sløyfepasta både til frukost og niste, samt egg, o'boy og gryn. God frukost, god niste - toppers med litt fingermat. Fantastisk å ha god tid om morgonen. Etter barnehagelevering rakk eg til og med ein tjuefem-minutts i solarium, og er rimelig fornøyd med å ha truseskille i mars.

 

No er det Starbucks, lyrikkhistorie og ein snikkikk i H&M sin vår/sommar-katalog. Satsar på at resten av dagen vert like fin som den har begynt!

 


Egg å båiii

Det blir himla fint når Vincent skjønner at det er lov å sova ekstra lenge i helger, enn så lenge får ein nøya seg med å stå opp halv sju. Det er ikkje så verst å bli vekt av ein varm liten kropp som kommer krypande under dyna og legger seg inntil deg og koser, og heldigvis vil han ligge og kose ei stund før det er morgon på ordentlig.

 

No har me nettopp hatt "egg å båiii" til frokost - minisjefens favoritt - og har ein rask liten stopp framfor tven før me skal ut på lørdagshandel med oldebesten. Ha ein strålande dag!

 
L.I.F.E.G.O.E.S.O.N.

On my last night on eart, I won't look to the sky
Just breathe in the air and blink in the light
On my last night on earth, I'll pay a high price
To have no regrets and be done with my life

 

Magi.
Tatoveringsinspo - vol. I

Skulle ønska eg hadde
eit hjarta fylt med
mot nok
til å la meg tatovera.

 

Så himla fint.

 

Den skulle vore
råstilig,
sexy og
nydeleg

 

samstundes.

 

Eg har ein
forkjærleik
for vakre ord
i fin skrift,

ribbein/sider,
nakke og
skulderblad.

 

Åh, merk meg med blekk.

 

 Source: Tattoologist / weheartit

 


Start me from scratch

Så byrjar eg.
Nølande.


Orda formar seg på leppene,
ilingar vert sendt til fingerspissane
og eg let fingrane gli over tastaturet.

 

Resultat tre månadar bloggpause:
intens skrivekløe.

 

Nytt årstal på kalenderen,
eit heilt år eldre,
mange centimeter vakse erfaringsmessig.

 

Hjarta er rukke å bli to heile år.

~

 

Gnikk søvnen or augo,

eg har børsta støvet av sølveplet
og er tilbake.

 

 


Rundt neste sving

I går kveld var tre generasjonar Huglen-fruer på konsert, og fekk kroppane fylte til randen av herlige Bjørn Eidsvåg-tonar. Han har ei fantastisk stemma, og det er cirka fantastisk med så høg live-musikk at ein ikkje heilt kjenner om det er trommeslagene eller hjarta som dunkar i kroppen. Eidsvåg har eit herlig repertoar av songar, og knuste til med gamle klassikarar og eit spekter frå det nye albummet sitt. Når orgeltonane frå Eg Ser breidde seg over salen måtte eg tørka både ein, to og tre tårer frå augnekroken - det må vera ein av dei nydeligaste songane som finst. Åh! Blodårene er iallfall metta av tonar for øyeblikket, og Nede for telling svirrar i hovudet mitt konstant. Fantastisk konsert!

 
Flytande lykke


Har hamstra flytande lykke på tilbud hos Ica Maxi.

(Ønsker meg gavekort på iskaffi til jul.)

 


Fishbones


Fiskebeinsfletta.<3Tips: Tøff til barnehagestart

Snubla over denne supre sida forrige veke. Vincent begynner jo fulltid i tante Monica sin barnehage i haust, og i den anledning er det godt å ha innetøfler på småføttene. Det skadar jo for øvrig ikkje med mjuke tøfler på beina når haustkulden set inn og gjer golva kalde heller. Så lekre tøfler til drøye 60 kroner per par går under kategorien kupp, så eg klikka straks heim tre par. Med rabattkode på 5% (shoeszoo7) kom heile bestillingen i underkant av 180 kroner - altså under tollgrensa. Og sjølv om tøflene har flydd frå andre sida av Atlanterhavet, låg dei og venta i postkassen min på tirsdag/onsdag - ei halv veke etter bestilling. Supert! Dei har god passform, er fine å sjå på og sitter bra på foten. Skal ikkje sjå bort frå at det vert tre nye par når det nærmar seg jul.
Tips til alle kaffielskarar

Christian og Vincent er på Dale og eg benytter anledningen til å ha litt aleinatid. For øyeblikket nyter eg rykande varm kaffi av mine splitter nye - can't-live-without - anskaffelse som kom dumpande ned i postkassen i går: termokopp fra Menu med tatoveringsmotiv. Eg er forelska og syns koppen er eit must for alle kaffielskarar. Koppen er nemlig kald å holda, samtidig som kaffien (eller andre varme drikker) held seg varme lenge. Me bestilte Faith and Hope fra Kitchn, skal såvisst gå til innkjøp av Love and Luck i samme serien om ikkje så lenge.
Anbefaling: Sofies Villa

Her ein dag ramla eg over ein alldeles fortryllande nettbutikk med navnet Sofies Villa.
Ein strøm av deilig nostalgi, ein heil bunt med flotte veggord, nydelige englevinger, sjarmerande kort og bilder i reint drømmeprint, sink-saker, strykemerker, eit hav av lykter og lys, møblar, bokstavar, skilt og klede.
Etter å ha tenkt meg grundig om nokre dagar klikka eg endelig heim ein del godbitar tidligare i dag. Litt synd at nokre av tinga eg ville ha var utselt, men eg skal følga med som ein smed for å sjå om dei kjem inn igjen.

Det burde forresten fulgt med eit uinnreda hus på kjøpet - makan til herlig nettbutikk skal ein leita lenge etter!


Bilder lånt fra Sofies Villa


Bollebakst

Førtito nysteikte boller har komt seilande gylne og gode ut av ovnen min i løpet av dagen. Ni godbitar tok me med ned til oldebestane og hadde til formiddagskaffien. Boller med vaniljekrem er alltid ein suksess!
Tupperware

I går kveld var eg på Tupperwareparty hos Marianne, og enda sjølvsagt opp med å kjøpa ein heil del eg ikkje visste at eg hadde bruk for før det tilbydde seg så fristande i katalogen, omkransa av friske fargar og hyggelig lag.Ispinneformer til ein liten isspisar er eit must no på sommaren.
Ser fram til å testa ut heimelaga, sunne isoppskrifter med masse
deilig frukt så snart tupperwarene kommer! Is er sunt - og gøy!
Pizzahjul er me bare nødt til å ha.
Dyrt, men eg har i bakhovudet at det
er livstidsgaranti - som på alt fra Tupperware,
og då er eg unnskyldt. Investering, med andre ord!
I tillegg er det med eit bakehjul, praktisk siden eg baker så mykje.
  Kjevla er sånn eg aldri kommer på at eg trenger,
  før eg står med nevane fulle i mjøl og deigen ligger
  klar til å kjevlast ut på bordet. Denne kjevla skal
  fyllast med vatn, og har skrukork i enden.
  Blir god å ha til jul når dei sju sortane skal tryllast
  fram, hihi!


Litermål på 1 l, har nemlig bare eit på 0,5.
Har høyrd at det ikkje er skikkelig stødig før
du får noko oppi, men det er veldig praktisk med
innvendig måleskala, så du heile tida ser kor
mykje du har igjen når du heller fra litermålet.

  Fire koppar i friske fargar; grønn, gul, oransj og blå.
  Ettersom me tilbringer masse tid rett utenfor døro,
  er det praktisk å ha noko som ikkje knuser om det
  detter ned på steintrappo eller i singelen.
  Slitesterke, finfine koppar med lokk!


Four beautiful kittens

I etasjen over oss, i ein kasse dekka med eit mjukt, lyserosa mohairteppe, kravler fire små nøster rundt på ustø bein og med ufokuserte auge. Vincent har virkelig fått små utfordrarar om oppmerksomheten, og blir innimellom sjalu når mamma, mormor og tantene helst vil kosa i hjel dei to veker gamle små pusebabyane.
"Meh Pus!" sa Vincent i dag og drog meg med inn til dei - i begynnelsen var det nemlig stas når mjuke små hår strauk han lett mot kinnet - no er han mest opptatt av mammapusen og vil helst krype oppi til ho og kose. Vincent er virkelig glad i pusekattar, så eg prøver så godt eg kan å overbevisa Christian om at me bør få oss ein til - så får Pusi ein liten lekekompis og Vincent ein ny katt å øsa all sin kjærlighet på. Koss er det mulig å motså så nydelige nøster!?


Amalie og Martine 10 år!

Verdens beste Amalie og Martine fyller år i dag! Tenk at det er heile ti år sidan livet mitt vart snudd opp-ned og eg gjekk frå å vera einebarn til storesøster/dadda for to herlige små jenter?! Uansett - dåke er dei beste tantene Vincent kan ønska seg, og dei aller nydeligaste, kjekkaste og beste småsøstrene ein kan ha. Ein dag utan dåke er ein dag utan meining, så gratulera så masse med dagen! Love you <3


Lykken er søskenkjærlighet


Flowers in my window


Intet gleder eit mammahjerta meir enn nyplukka blomar frå barnehånd!
<3

Søskenkjærlighet


Verdens beste småsøstre har og laga seg bloggar. Sjekk ut Amalie sin her og Martine sin her. Ai låvv ju!
Cupcakes

Mannen som ikkje vil ha meg som husmoremne i dag burde rullast i tjære og dyppast i fjør, for makan til husmor har eg ikkje vore på lenge. Eg har krabba rundt med støvsugaren og fridd kvar einaste krinkelkrok frå sandkassetilstandar, og ein kan atter ein gong sjå golvbelegget. Det verste er å støvsuge yttergongen, der ligg det alltid så mange edderkoppar på lur no i vår- og sommarstider. Heldigvis er eg raskt framme med dragsuget, og om nokon fortel meg at edderkoppar overlever slikt, lukkar eg øyrene. Vel vel. Vincent, som vanligvis er øverstkommanderande og ypperstesjef når det gjeld støvsuging, var ute å leika i sandkassen med pappaen, men kikka titt og ofta inn glaset for å forsikra seg om at alt gjekk bra. Hihi! Eg har dessutan fått unna eit heilt lasteskip med klesvask og hengt plagg etter plagg ut i solvinden for tørketid. Not bad!

Som toppen på kransekaka har eg i tillegg baka cupcakes til fredagskos, så no er det på høg tid å krype opp i godstolen - me ligg alt ein time på etterskudd!

Oppskrifta på cupcakefrostingen har eg funne her, og skal visstnok vera den samme frostingoppskrifta som Magnolia Bakery bruker på sine supertrendy godbitar.

VANILLA BUTTERCREAM
(~ 24 cupcakes)

250 g smør
2 ts vaniljeessens
2 dl melk
12-16 dl melis
Konditorfarge

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen
i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig.
Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang,
til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Kent - Utan Dina Andetag

Jag vet att du sover
Känner värmen från din hud
Bara lukten gör mig svag
Men jag vågar inte väcka dig nu

Jag skulle ge dig
Allting du pekar på
Men bara när du inte hör
Vågar jag säga så

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och genomskinlig grå blir jag
Utan dina andetag

Min klocka har stannat
Under dina ögonlock
Fladdrar drömmarna forbi
Inuti är du fjäderlätt och vit

Och utan ett ljud
Mitt hjärta i din hand
Har jag tappat bort mitt språk
Det fastnar i ditt hår

Jag kan inte ens gå
Utan din luft i mina lungor
Jag kan inte ens stå
När du inte ser på
Och färglös som en tår blir jag
Utan dina andetag

Vad vore jag
Utan dina andetag
Frappuccino-love

I hovudet mitt er eg i hagen, iført shorts, bikini og singlet. Eg har solbriller på nasen, mygg på huden og gras mellom tærne, og augene suger inn ord etter ord i krimromanen min mens tørsten vert slukka av ein herlig frappuccino.

Realiteten er litt gråare. Ute har gradestokken såvidt jumpa seg over 0-tallet og det vekslar mellom snø og sol. Frosten har glefsa tak i beina mine fordi eg gjekk ein miniatyrtur i oldehagen med crocsene mine i dag, så eg sit mumifisert i sofaen. Frappuccinoen og krimboka er på plass, men eg skulle virkelig ønske at eg hadde solstråler til å varma meg og ikkje eit pledd.
LørdagslykkeCosmo, Magasinet, Latte Macchiato og donut med vaniljefyll!


The Garden Collection

På torsdag rakk eg akkurat å legga desse Garden Collection-godbitane i handlekorga før "sold out" lyste mot meg. Nye ting frå kolleksjonane til H&M fyk ut fortare enn svint, og eg trudde eg var tidlig ute då eg fornøgd klikka meg inn klokka ni samme dag som kolleksjonen vart sluppe! Iallfall; sol & sommar - I'm ready!
Netthandle med god samvittighet!

Er du som meg og støtt og stadig blir lokka til å legga lekre klesplagg, fancy accessorier og andre must haves i den virtuelle handlevogna, bør du registrere deg på kupongkode.com. Her kan du nemlig spare nokre kroner, hundrelappar eller tusenlappar ved å få rabattkodar frå mange av dei mest kjente nettbutikkane, som H&M, Gina Tricot, Asos, Ellos og Nelly.

I tillegg kan du få nyhetsbrev når det kjem nye kodar for dine utvalgte favorittbutikkar, og du kan legga inn kodar sjølv. Eg skal iallfall saumfara kupongkode.com før eg trykker på "kjøp"-knappen neste gong. Me like!

Doriani.

Dan

Välkommen till Norge! Vi ser fram mot att du kommer på besök till sommaren!

Puss och kram, Christian & Silje
Lypsylkonkurranse.

Lypsyl arrangerer i desse dagar ein konkurranse kor ein kan vinna ein Macbook Pro. Eg siktar ikkje etter stjernene, men kunne godt tenkt meg å vore ein av dei 1000 første som får ein herlig glosslypsyl til å smøre vintertørre lepper med.

Anyways, I'll put a little effort in it - eit par glossy facts om kyssing.

 • Nordlendinger og vestlendinger vert oppfatta som dei beste kyssarane.
  Trønderar og sørlendingar er verst.

 • Høyrt om eskimokyss? Eskimoar gnir nasene mot kvarandre istadenfor å kyssa.

 • Enkelte plassar er offentlig kyssing forbudt!

 • Kysser du i eitt minutt forbrenner du 26 kaloriar.

 • Par som klemmer, kysser og er generelt intime i kvardagen har mindre stresshormonarenn andre.

Refreshments?

Oh my god. Kunne ein ikkje berre ha skissert designet sitt på eit papir, skreve ned all info, mata det i pcen og fått det fiks ferdig opp på skjermen? Eg har tydeligvis gløymt alle mine tre år med erfaringar frå media, og html er ein jævlig jungel å begi seg inn i utan machete og kompass. Når eg kastar eit blikk på dei noverande kodane mine ser det rett og slett ut som om dei har fått skabb og innavla seg i hyppig tempo.

Anyways, saken er at eg er høgst lei av bloggdesignet mitt. Det er såklart rent og pent, og eg hugsar kor fornøyd eg var då eg laga det, men nok er nok. Dessutan er eg ikkje nybakt mamma lengre. Eg har over eitt år med mammaerfaring på baken, og Vincent har vokst ein smuuule siden bildet blei tatt. Så! Prosjekt bloggdesign er i gang, så får me sjå korleis det endar opp.

~

(Om nokon vil laga ein supersøt header i babyfargar, gjerne med innslag av uimotståelige smokkar, leikebilar og små fly - feel free!)

Me to You.

Siden eg alltid har vore bamseavhengig på det sterkaste, har eg tenkt å vidareføra dette til Vincent. Derfor var det ingen tvil då det var supersalg på Me to You-bamsar på Ringo her om dagen, og eg rusla ut med tre bamsar. Ein kjelkebamse til pynt på soveromshyllo hans, ein til å ha i bilen og ein stor, god til å kosa med. Cute, or what?


Kor mykje er ei jenta verdt?

Visste du at...
 • ...1 av 3 barnesoldatar er jenter?
 • ...voldtekt er ein overlagt taktikk i etniske eller religiøse konfliktar?
 • ...hovudårsaken til død blant jenter mellom 15 og 19 år er fødselskomplikasjonar og farlige abortar?
 • ...av 10,5 millionar barn som dør før de fyller 5 kvart år, er det i mange utviklingsland fleire jenter enn guttar?
 • ...det er anslått at 100 millionar jenter og kvinner ikkje er komt til verda som følge av kjønnspesifikt fosterdrap?

Plan Norge har i haust lansert ein jentekampanje, og ved å gi ditt ansikt er du med på å gi jentene eit ansikt så dei ikkje blir gløymt. Eg lar punktene over tala for seg, eg er speechless, og håper så mange som mulig følger opp med å gi sitt ansikt!

rosa

The month of July.

1
Med knallsol og late terrassedagar med bading i basseng fekk me ein herlig start på juli.
Like etter fylte Vincent eit heilt halvt år...

2
...Vincent var på sin aller fyrste båttur, i nyinnkjøpt redningsvest og vind i håret. Skal tidlig krøkast...

3
...men når vestlandssommaren innhenta oss og temperaturen sank, tok me Vincent og småtantene
i bilen og køyrde til Akvariet i Bergen...

4
...mammo fekk barnefri nokre timar og drog på fisketur med familien. Ingen fangst, anna enn
bølgevåt buksebak etter eitt og eit halvt minutt...

5
...mens pappan drog på handletur med Vincent og fekk høyra at da såg ut som om han var
laga i kopimaskin...

7
...Vincent blei ein liten propell og lærte seg koss ein komme seg bakover, til sidene,
under stolane, bort til ledningar...

6
...og heilt til på tampen, i pissregn, reiste me til Bergen for å gå på Wasteland.

Crying my heart out.

Inatt satt eg aleina og strigrein.
Husk tårepapir, seier berre eg.

16pregnantmtvshow

Anbefaling: Barneparadis.

 Er det noko eg elsker så er det å surfa nettsider som har eit hav av nydelige baby/barneting. Å drømma meg langt vekk blant lyseblå klær, hårete bamsar, yndige møblar, søte leiker og gud-veit-kva. Om eg hadde hatt lommene fulle av tusenlappar og eit stort, kvitt barnerom å innreda hadde eg virkelig ikkje nølt med å klikka heim nesten heile nettbutikken til Barneparadis. Ein einaste stor leikekasse av lyseblå og lyserosa godbitar, rett og slett.
Gi meg fleire sånne butikkar (og hus, og tusenlappar, og...)! Amen.

barneparadis


Akkurat no...

... er det 1 time og 4 minutt til eg skal henta Christian på Aker.
... har Vincent sove søtt og tungt i to timar.
... rykker det i dansefoten min av Lady Gagas Love Game.
... er Pusi ute og samlar lopper.
... gleruder eg meg til 5 mndskontroll med Vincent i morgon.
... er det 10 minutt sidan eg snakka med bestefar i telefon.
... luktar eg av Christian og pakkar jakken hans endo bedre rundt meg.
... er det deilig somarregn frå grå himmel som snart vert mørk.
... er eg snopesjuk.
... smiler eg ved tanken på vår første sommarferie som familie.
... er det litt over ei veka til me skal i bryllup.
... er kjøkkenet kampområde, men det gjer ikkje noko - det kan ryddast i morgon.
... gledar eg meg til kvar dag som kjem.

turklar
Vincent klar til tur!
Stas å sitta i vogno å speida og le av trerno.Smuud.

Okei, her sitter eg, med hår like vått som om all snøen skulle ha smelta i hovudet mitt i ein eingong, og skriver eit innlegg sånn i siste liten før Christian og eg skal sjå film. Ein film på halvannan time kan ikkje overraskande strekke seg langt over tida, noko me erfarte då Knerten var nesten nyfødt og me skulle sjå Narnia på 2 1/2 time. Det tok 4 timar, det. Uansett, eg høyrer dei lilla påskeegga ropar frå skapet, så det er best eg skundtar meg. Kor deilig skal det vel forresten bli å få ha Christian heime om natta heilt til mandag, etter tre netter aleine? Ikkje at det er noko problem å vera aleine med Knerten at night, han sover frå 12 - 02 og til halv 08 - 09, avbrutt av ein-to matpausar midt i. Verdas beste Knert <3
I dag har me vore til kiropraktor igjen. Overraskande nok har det hjulpe litt sidan sist, han har lettare for å få ut og opp luft, men griner stadig ei stund om kveldane. Skal tilbake om ei veke, så me får sjå tildess. Har óg vore på ultralyd med hoftene hans i dag - standard for alle seteleiebarn - og alt var heldigvis tipptopp. Travel dag på litenKnert, med andre ord.

Vel, over til hovudgrunnen til blogginnlegg: eit enkelt spørsmål.
Finst det nokon der ute som sit inne med gode smoothiesoppskrifter?
I såfall set eg stor pris på det, og vil ganske sikkert teste ut.

Utfordring.

Eg har blitt utfordra av Silje.

1. Gå inn på Mine Bilder
2. Velg den 6. mappa
3. Finn det 6. bildet
4. Sett inn bildet på bloggen og skriv litt om det.
5. Send utfordringa vidare.

Eg utfordrar Gunhild, Katrine og Linda.

chrisatan meg
Bilde av min kjære i 7. klasse, herlig. Chrisatan?

Cube me.

Den som hadde hatt eit stort glas appelsinjuice med tusen små isbetar oppi. Eller eit høgt glas med cola, holdt kaldt gjennom heile filmen av store, gode isbetar. Den som kunne tatt ein 2-litersboks med isbetar under armen før ein for på fest, og hatt sitt private lager kvelden gjennom. Og den som slapp å tørsta natta derpå (eller andre netter), men berre kunne strekke ut ei hand og gripe rundt eit glas fylt til randen av vatn som aldri blei varmt på grunn av eit utall deilige isbetar. I mine draumar no - realitet då me budde på Dale. På samme måte som me nappa med oss babydyna med det søte trekket frå Haugesund til Stord vurderte eg ved (heilt)heimreise å nappe med meg fødestovas isbetmaskin som forsynte meg døgnet gjennom med deilige glass fylte av juice og vatn, fulle av miniatyrisbetar. Det var faktisk så godt at eg ei lita stund vurderte nytten av isbetar i melk.

Kjøp meg ein isbetmaskin?

Kjøp meg litt julestemning.

Eg har raudt glitter på magen, fire pakkar igjen på julekalenderen og ein mage som overgår julenissen sin i tjukkleik. Eg har sett halve Polarekspressen, pakka inn eit par julegåver, og for øyeblikket luktar heile leiligheiten som om han skulle vore dyppa i mandarin. Kvifor har eg ikkje julestemning? Kanskje fordi eg syns det er meir stress enn kos at me har fleire julepresangar igjen. Eller fordi skyene har bestemt seg for å drukne oss i staden for å pakke oss inn i stillhet og eit kvitt teppe. Kanskje fordi eg har hatt fri i heile haust og ikkje har noko som heiter juleferie. Mest er det nok fordi andre saker stjel all mi merksemd, og det byrjar å gå meir og meir opp for meg kor stort dette er. Uansett,  i morgon skal eg kjøpe pakkepapir, metervis med glorete band, gåver og kanskje eit juletre. Det hjelp kanskje litt.

jul

Wedding's on!

Eg har funne meg ein ny butikk eg skal flytte inn i. Eventuelt kor eg skal bygge meg ei karriere. Nemlig brudebutikken. Eg trur eg er fødd til eit liv i silke, diamantar, perler og stas. Fødd til eit liv buktande på fløyelsmjuke sjeselongar med blikket kvilande på tiaraer, diadem og diamantsmykke innkapsla i glasmonterar. Med kvite diamantlysekroner over kvitduka bord. Kor ein høyrer kyrkjeklokker inni hovudet berre ein opnar døra til butikken. Kor hundre forskjellige silkesko står utstilt, to tusen ulike brudekjolar heng og ventar, og kor ein blir slørete i augo lenge før brudesløret er henta fram. Eg trur eg hadde eigna meg til å geleide halvstressa bruder gjennom kjolejungelen, smilt med Colgatesmil og dratt fram skatt på skatt. Eigna meg til å kneppe korsett, rette på brudeslep og nikka einig i den kommande brudas avgjerd.
 
Eigentleg trur eg at eg må gifte meg om ikkje så lenge. Iallfall forlove meg så eg har ei unnskyldning til å tre alle dei nydelege skattane over hovudet. Er det rart ein vert giftesjuk av å sjå på når  ei kommande brud prøver kjolar for fyrste gong? Eg gjekk inn med eit klart bilete i hovudet om korleis den perfekte brudekjolen ser ut. No er eg ikkje halvsikker eingong.

Kaktusutdeling.

I dag har eg ikkje mykje å skriva om, gitt. Difor oppsummerer eg kort alt som har irritert meg i dag. Verda hadde sporenstreks vorte ein mykje betre stad om alt gjekk etter mine premiss, det seier eg deg.

1. Orddelings - og skrivefeil.
Det heiter ikkje "skjøtt", det heiter "kjøtt". Dialekt meg om du absolutt , men gjer det i så fall gjennomført. Og kva er greia med åtte spørjeteikn etter eit enkelt spørsmål? Eller elleve ropeteikn etter ein enkel setning? Snakkar me konkurranse om å høyrast mest desperat ut? Gah, eg får fnatt. Dog, det verste av alt er at det florerer med orddelingsfeil i verda. Dei poppar opp lik ugras på kvart gatehjørne, og eg klarar ikkje setje ord på kor mykje eg hatar slikt. Skyt meg og heng meg opp i eit tre om du finn opplagte orddelingsfeil i min blogg.

2. Dagbladet. Kvifor, kvifor, kvifor finn dei på å avsløre essensielle saker omkring Top Model-finalen lenge før klokka er 20:30? Heilt utan spoilerforvarsel, på nettavisa: "Trekker seg fra Top Model-finalen! (...) I finalen i kveld trekker hun seg..." - med eit gigantisk bilete av Frøydis. Slikt vil eg ikkje veta før eg sit begravd i stresslessen og programmet har byrja! Dumme, dumme Dagbladet.

3. Speilrefleksen min. Kva kamera er det som berre tek gode bilete i naturleg lys, og ikkje i kunstig? Slett ikkje fordelaktig når antalet lyse timar skrumpar inn lik ei gammal rosin.

4. Ønskeliste. Eg grublar meg gul og blå, eg elskar presangar, men i år veit eg rett og slett ikkje kva eg ynskjer meg. For eit luksusproblem.

5. Hennes & Mauritz. Kvifor kjem det bestandig opp at vara er utsolgt? Eg vil rope dibbs på heile lageret, så kan eg heller vere raus og velje vekk etter kvart. Og kjære H&M, led meg ikkje inn i freisting ved å ha X antal nydelege babyklede i fargar?

"Hadde du hatt en ledig stilling som slave..."

"Vettu, du var nydelig da!! ;)  (...)  Hadde du hatt en ledig stilling som slave ville jeg søkt på jobben med engang!! :p  (...)  Men gjør du? Lyst å holde meg litt med selskap på msn?"

På min Nettbyprofil, framstår eg verkeleg som komplett idiot?
Det kjem klårt fram at eg er tjue år, at eg og min kjære har vore saman i godt over 3 1/2 år, at me bur saman og ventar barn rett over nyttår. Kva for ein dust vil - etter å ha lest profilen min - tru at eg har eit enormt behov for å gi vekk MSNen min til ein totalt fremmed mann, berre fordi eg fell under hans synspunkt på nydeleg? Puh, eg er glad eg ikkje er ung og av det lettlurte slaget - kven i all verda vil finne på å syns at slike brev er sjarmerande?

(Okei, så er det småteit å ha Nettby. Men som den store sniken eg er, bruker eg den kun til, nettopp, sniking.)

Kunnskapstørst.

Kall meg rar og spark meg under bordet, men innimellom får eg så lyst til å ha lekser. Å sitje med nasa begravd djupt nedi ei tørr bok som femten skuletrøytte par augo har lest før meg. Eg treng noko å mate hjernecellene mine med så dei kan vokse og formeire seg. Misforstå meg rett - eg har ikkje eit desperat ønske om å gjera tretti oppgåver om Noreg i vekst, men kanskje eit par om norske forfattarar eller noko? Eg saknar norsken det siste året på vidaregåande, sjølv om det var slitsomt når eg stod med beina midt oppi det.
Det har seg heller ikkje slik at eg gjerne vil gjere leksene til ein million ungdommar som villig auksjonerer bort blodslitet sitt, eg kunne berre tenkt meg å lest, studert, inhalert noko interessant, noko som eg sjølv har valt. Eg gjorde eit fåtall av mine lekser i fjor, lite motivert som eg var, men dei var ikkje særleg interessante heller. Berre om eg-treng-poeng-tema (les: matte, fysikk og kjemi) som gjorde at eg no kan velje utdanning frå ei høgare hattehylle enn tidlegare.

I dag er ein liten dose sjalusi sendt til alle mine venner som går på universitet og høgskular, rett og slett.

tistel

I liked the movie, movie...

No har eg nett kome inn dørane, etter å ha vore plassert blant hundre skrattande, godteslukande skrikarungar med respektive lommebøker. Eg har vore på kino, på Madagaskar 2, med mine eigne to skrattande søtnosar. Å gå på kino er omtrent som å bli rana på open gate, forresten. Kinoen driv ikkje med diskriminering av noko slag og likestiller alt som kan krypa å gå. Voksen, barn, student, handikap. Kva sa du? 80 kroner uansett, ja.

No har eg litt tid å slå ihjel før Christian kjem heim frå jobb og me får besøk. Eg surfar difor sidene til Pointshop. Eg har aldri vore begeistra for Gratiskläder-bølgja som har slått innover oss lik ein tsunami, det verkar way to hard å samle poeng. Difor har eg fått augo opp for Pointshop (hurra, eg kan rime!). Trur eg, iallfall. Det er superlett å samle poeng, ved å svare på spørjeundersøkelsar, spele spel, ta testar og opne lenkar. Når du har samla opp litt poeng, kan du kjøpa deg alt frå godteri og mobil til Playstation 3 og samle-DVD'ar. Sa nokon julegåve?

Registrering skjer så här:
1. Registrer deg - og få 500 oppstartspoeng.
2. Gå på "Tjen poeng" og vel korleis du vil tena dine poeng. Easy!
3. Når du har nok poeng, går du til shopen og shoppar i veg - fraktfritt og heilt gratis.

Nesten for godt til å vera sant...?

 

sostre
Søstrene Sjarmerande for to år sidan.

Kjære lesar, opplys meg.

At eg, av alle, no er i ferd med å uttale meg om presidentvalet i USA, kan samanliknast med å gå ut på ei flytebrygge under Ulrikbesøket.

Sjå for deg ei rykande svart kjele. Oppi sydar det med eit titals ulike ingrediensar, ikkje ulikt heksebrygga du ser i teikneseriar. Sånn ser eg for meg presidentvalet i USA. Eg skulle gjerne brydd meg meir, for eg trur utfallet vil ha ein del å seie for den øvrige verda, men å skilje mellom alle ingrediensane i kjelen... hjelp.

Eg har inga snøring om kven som tilhøyrer kva parti, kva dei representative kandidatane står for, korleis valet føregår... eg er like blank som eit tomt A4-ark. Den vesle stunda eg gjekk på engelsk årsstudium fekk me klår beskjed om at presidentvalet skulle føljast med lupe. Me måtte kunne gongen i valet og gjer store utgreiingar om alt mogleg, med tanke på muntleg eksamen. Det gjekk, og går framleis, grøssingar nedover ryggen min, for ærles talt: korleis set ein seg inn i det? Det er eit einaste stort garnnøste, skamklypt og med tusenvis av trådendar stikkande ut.
For øvrig kjennes det som om valet har pågått lengre enn eg kan hugse. Hillary kom og gjekk, Obama har (ettersom antennene mine har fanga opp) både fått mest merksemd og flest støtteerklæringar, og no er det han og gråhåra McCain som står igjen på dansegolvet.
I ein evighet har "objektive" media fråtsa i historiar som skal bite seg fast i veljarar og dra glansbileta deira ned i søla. Verkeleg, eg kunne ikkje brydd meg mindre om at Michelle Obama kjøper klærne sine på internett, at ein regnskur skremde McCain frå å tala eller at Barack ikkje fryktar attentat mot seg sjølv fordi han har verdas beste Secret Service som ein beskyttande berlinmur rundt seg. Difor, kjære lesar, opplys meg, gi meg ei kort briefing om kva dei ulike kandidatane står for, eller er du like forvirra som meg?

Forresten lurar eg på kor mykje som faktisk er skrive om presidentvalet 2008, heile verdspressa sett i eitt. Kor mange ord, kor mange artiklar, kor mange bilete? Hadde det samla pressekorpset brukt halvparten av valenergien på å belyse andre viktige emne, hadde verda straks blitt ein lysare stad.

Sentimental.

Har du nokre av dei songane som du sjeldan høyrer på, men som ein gong uttrykte heile verda for deg? Og når du ein dag tilfeldigvis skippar innom songen, gøymt i alle dine tusenvis av songar, straumer minnene på, og du vil berre stanse heile verda, lene deg tilbake og nyte? For teksten sit spikra, og du har ikkje tal på kor mange gonger du har sagt, sunge eller skribla ned nettopp dei orda?

Eg har eit par slike. Som minner meg om korleis ting var før, på godt og vondt. Som får fram tusen millionar minner på kun eit knippe minutt.

Evanescense - My Immortal
Within Temptation - Our Farewell
Guns N' Roses - Don't Cry

grayskymorning


My Sticker Album.

Ein av dei beste tinga med å vera storesyster til to jenter på 8 år, er at eg stadig vekk får læra vekk all min kunnskap og erfaring om diverse ting. Blant anna poppisar som dukkar opp. Glansbilete, klistermerke, pogs, fotballkort, serviettar... No om dagen er det klistermerke. Eg blåser støv av mine bortgøymte skattar som eg ved tårer, tenners gnissel og knallharde forhandlingar bygde meg opp ei samling av då det var poppis på mi tid. Å få vise Amalie og Martine kva som var kult då eg var lita, korleis me bytta ("Åh, dadda, den hadde du sikkert fått TRE stykke for!"), læra vekk mitt sorteringssystem. Kven sorterte vel ikkje etter mjukesider (kun for dei mjuke og hårete klistermerka), alt-mogleg-sider, Disneysider og andre temasider?
"Eh, va du sjikkli hekta på Ole Bromm, elle?"  spørte dei og himla med augo då eg opna den eine klistermerkeboka og stolt viste fram alle mine ørten sider med Ole Brumm-motiv. Småjenter idag er tydelegvis ikkje lika opptatt av kven som er søtast av Brumm, Nasse eller Tussi som me var då me var små (Hannah Montana, derimot). Ole Brumm var nemlig, i våre augo, heilt fantastisk søt og eg bytta kun Brumm-klistermekene eg hadde to av. Eventuelt dei med Sprett på, for han var langt i frå søt nok.
Amalie og Martine har no blitt så store at det er stas å få arva nokre av mine gamle klistermerker. Dei forstår at dei må ta godt vare åp dei og tenkje seg godt om før dei byttar. Ikveld fekk dei velja seg 5 stk kvar. "Åh, di andre komme te bli SÅ misunnlie! Eg ska ALDRI bytta an vekk, dadda!"

stickers
Supersjeldne, store klistermerke.

Problembarnet.

Eg er i besittelse av eit Problembarn. Det har eg vore i snart to år. Eit Problembarn som aldri har høyrt etter når eg har gitt beskjedar. Eit Problembarn som alltid har gjort som det sjølv har villa. Dessutan er Problembarnet overvektig fordi eg trur det manglar ein essensiell del. Eventuelt har ikkje Problembarnet villa vist meg den delen enno. Eg er nemlig i besittelse av eit Nikon D70s, ein speilrefleks. Og den essensielle delen er ein sjølvutløysar. Eg har kome fram til nokre moglege svar på kvifor forholdet mellom oss to er så anstrengt og komplisert:

- Alt er min feil, og eg har gløymt alle mine fotokunnskapar frå tre år på medialina.
- Problembarnet ligg langt over mitt nivå og er berekna for proffar.
- Eg har rett og slett ikkje sett meg godt nok inn i bruksanvisningen.

I dei fleste alternativa er det eg, brukaren, som er problemet. For etter å ha googla Problembarnet viser det seg, til mi store overrasking, at det skal vera eit ypperleg kamera med terningkast 6 på dei fleste testar. Kanskje Problembarnet har noko imot akkurat meg? Dog skuldar eg litt på Problembarnet òg, for ettersom me snart skriv 2009, vart han utgitt i årsskifte 2003/2004. Og teknologien har vel gjort enorme framsteg på omtrent fem år?
Nei, eg kunne verkeleg tenkt meg eit mindre, lett handterleg kamera. Som under arbeid vert eitt med meg, som tek gode bilete på auto og giv optimal kvalitet under alle slags lyssettingar.
Nokon som har erfaringar frå det same Problembarnet, som kan gi råd og tips? Kva kamera har du?

rose3
Problembarnsbilete etter ein del redigering.

Iron Maiden

Eg har Iron Maiden songar på øyra, gitarsoloane straumer ut i rommet, Bruce Dickinson skrik frå full hals og i tankane er eg tilbake til den 23. november 2006, på konsert med Maiden i Vestlandshallen, Bergen. Christian, Silje, Siv Beate og Vidar. Fantastisk, heim halv 4 på natta. Ein omtrent fullstappa Vestlandshall, tusenar av folk som syng med på nye songar som snart skal gå over til å bli blant dei største hitane nokon sinne. The Pilgrim, For the Greater Good of God, The Reincarnation of Benjamin Breeg... Heile hallen som reiser seg, alle dei omtrent 10.000 menneska som var med på å laga ein fantastisk stemning akkurat denne kvelden, etter det litt tafatte og i mine auge altfor bråkete bandet Trivium varma opp.

Taket løftar seg i det Bruce's geniale stemma varsamt byrjar med

I am a man who walks alone
And when I'm walking a dark road
At night or strolling through the park


og resten av bandet fortsett å laga magi av Fear of the Dark, den kanskje mest legendariske songen av dei alle.
Og kven, kven var det som var så heldig å treffe på Nicko McBrain på ein dotur? Jo, det var meg, det.

23112006170
Legendariske.

cs
Kjærastepar på konsert.
Treng blogghjelp!

Eg er njub. Og eg skjønar ingenting.

1. Viser min header i Firefox (og andre nettlesarar)? Eller kun i I. Explorer?

2. Korleis får eg mindre skrift på sjølve bloggteksten?

(3. Korleis laga ein smalare blogg?)


Eg har tråla forum- og hjelpesidene, kun for å finna voksande frustrasjon.
Derfor; hjelp?

Frykt.

Eg skal no fortelja om min største frykt her i verda. Min største frykt om sumaren, vel å merka, for fenomenet finst ikkje resten av året. Det er ein fullstendig ufarleg sak som klarar å skremme livet ut av meg. Eg er nemlig usannsynleg redd for ein så idiotisk ting som stankelbein. Eventuelt myrhank, langbein og feifot om du føretrekk det. Kvifor? Fordi stankelbeinen er så utruleg random, og eg har enno ikkje funne ut kva som er føremålet med dei. Et dei skadedyr? Nei. Jagar dei vekk andre insekt med sine store musklar? Nei. Det einaste som eg kan tenkja meg at dei dug til, er å vera mat for andre. Til dømes for fuglar. Men ærleg tala, kven vil vel eta deira seks lange, ekle bein og deira tjukke, avlange kropp? Det kan ikkje finnast næring i slikt, kan det vel?

Stort sett består livet deira av å fly på måfå rundt og laga ekkel summelyd. Problemet er også at om dei fyrst har kome seg inn i eit rom, leitar dei ikkje desperat rundt etter utgangen og stangar mot vindaugo, lik veps og floger. Nei, dei flyr gjerne nede langs golvet, litt oppover veggen, før dei dalar sakte ned igjen. Dei er heilt på viddene likegyldige over kor utgangen er. Slikt resulterer oftast i deira død, heldigvis, sidan dei til slutt anten vert tappa for krefter eller sultar i hjel. Stankelbein lev ikkje særleg lenge. Trur eg.

Sidan dei ofte kjem inn på rommet vårt etter at det er mørkt, er det flaks at eg har min kjære, uredde Christian, som tek dei i handa og kastar dei i rekordfart ut glaset. Og sjølvsagt er det flaks at me har vår nysgjerrige Pusi, som meir enn gjerne jagar dei rundt og tek eit par tygg om ahn får fatt i nokre.

Men kva gjer eg i einsame stunder? Eg gjer èin av to ting.
1. Rømmer rommet med beina på nakken.
2. Hiv ei bok, eit handkle e.l. på dei og let dei liggja å pinast sakte til dei døyr. Der ligg dei til dess mamma eller nokon andre kjem og plukkar dei vekk. (Ein gong heiv eg ei bok på ein stankelbein som var på soveromsgolvet mitt. Eg rørte ikkje den boka på nokre månadar.)

I stad var eg på badet, då det kom ein stankelbein seilande inn vindauga. Han snuste litt ned langs golvet, fauk oppover veggen før han rygga sakte nedover til golvet igjen. Eg heiv eit handkle på han, i mangel på noko anna. Han kom seg diverre opp att med nokre kraftige summelydar, og eg tok meg sjølv i å hyla. Høgt. No har eg rømt rommet.

stankelbein


Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com