Første søndag i advent

Tenn lys
Et lys skal brenne for denne lille jord,
den blanke himmelstjerne, der vi og alle bor.
Må alle dele håpet så gode ting kan skje.
Må jord og himmel møtes, et lys er tent for det.

 


 

Har eg nevnt at advent og jul er mi favorittid gjennom heile året? For øyeblikket sit eg i mi nesten ferdigpynta julestove, og nyt virkelig alle lysa. Når interiøret blir rødt, adventsstaken og julestjerna kjem opp i vindauga og alle telysa er tente, er det nesten som om noko magisk skjer - roen senker seg og eg kan sitta oppe til langt på natt.

 Det var to store, overraska auge som plirte mot meg då eg starta lysshowet i vinduskarmane i dag tidlig. Adventspynten kom i all hovedsak opp etter han var sovna i går kveld, og han jublar over "nistane" (nissane) som foreløpig har dukka fram frå kassane, og hovudnissen som står i gongen blir stadig dratt etter nissehuo og får bli med både å leika i stovo og opp trappene til mormor og besten.

 

 

Det første adventslyset vart tent under lasagnemiddagen i dag sidan me har to adventsstakar - ein i stova og ein på kjøkkenbordet. Mor og far var nok ein smule meir høgtidelege og prega av øyeblikket enn minstemann - som ikkje skjønte så mykje av kvifor mamma berre tente eitt lys og i tillegg sa eit rart vers. Advents- og juletida blir iallfall ei heilt anna enn i fjor - med ein liten gut som forstår langt meir av kva som føregår rundt han. Lykke!


Kommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/23595263


Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com