Nytt ord & 190510

I dag kommanderte Vincent ost på frukostbordet. Peika ivrig på kjøleskapet, fekk oss til å skjønne kva han meinte. Ost, var det. Den gule klumpen med gjennomsiktig plastpose utanpå. Mamma skulle ha ost på skjeva. Vincent hadde leverpostei på si. Iallfall ei stund. Iallfall heilt til han stakk ut ein liten peikefinger, peika på den gule klumpen og sa høgt og tydelig "osjt". Mammaen fekk tårer i augo av verdas finaste barnestemma.

Det er så moro no når stemma hans byrjar å avsløra seg. Ta form. Pludring som vert forma til ord. Han følger nøye med når me snakkar. Ser på munnane, korleis dei beveger seg. Hermer. Hunden seier " 'off", ugla "u-uu", sauen "bæ" og apekatten "oh-oh". Pusen seier "pu" og kua "mæ". Orda kjem som perler på snor. Han er så gløgg, det er så moro å følgje med på!

I dag har små føter sprunge i hagen til oldebestane. Latt varme solstråler kitla i nakken, krøllene har dansa under capsen. Full fart, bratt nedoverbakke. Tusen plassar å sjekke. Bur tusselusene under dei tunge steinane? Mjuke fingertuppar griper om dei sprellande insektkroppane. Vil mamma sjå? Neste stopp. Kasta steinar utanfor kanten. "Meh!" Pappa finn meir stein. Plukkar frå grusen, lar små hender kasta dei i sjøen. Stein, stein, stein, plopp, plopp, plopp.

Ettermiddag på terrassen. Tomt for maur under steinane i trappa, dei har rømt. Borte vekk. "Is, is, is, is, is, is!" ropar Vincent når isboksane vert funne fram. Trippar på tå, utolmodig. Med is i magen går han hånd i hånd med tantene til leikeplassen. Plukkar blomar på vegen, ringer på døra og smiler bredt. Mammahjerta smeltar, suss på munnen. Så får han stor fart i reila, hyler av latter og spreller med beina. Livet er bekymringslaust og herlig.
Kommentarer:
Postet av: Katrine

Så kjekt at han begynner å snakke! :) høyres koslig ut..

20.mai.2010 @ 12:36
URL: http://kats88.blogg.no
Postet av: Dreamgiirl

Så nydelig :)

20.mai.2010 @ 15:01
URL: http://dreamgiirl.blogg.no
Postet av: Stine Haukås

Jeg stemmer for at jeg ser deg som journalist i "familie og barn" om noen år. Jeg tror det hadde passet perfekt for deg! Klem fra Bergen

20.mai.2010 @ 18:50
Postet av: Charlotte

såå gøy da! lille gutten jeg passer på løp bort til kjøleskapet og sa "meeekk" altså, melk. hehe :)

20.mai.2010 @ 21:26
URL: http://www.ostertag.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/19049668


Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com