Pepperkakebaker.

Å baka julekaker med ein på snart 1 år er langt fra så idyllisk og rolig som eg hadde sett for meg. Med smil om munnen og stålvilje i bagasjen tok eg kjevlo fatt og stilte meg foran deigklumpen. Glansbildet varte omtrent til eg hadde kjevla ut eit stort stykke med deig - då var sjefen lei av å sitta i barnestol, og hadde komt seg halvveis opp i ståande stilling. Minikjevlo han hadde fått låg slengt på golvet sammen med pepperkakeformer, leiker og vannflasko. Eg smilte beroligande til søstrene mine, og tenkte at krabbing på golvet gjekk vel bra - eit halvt auga på han, eit halvt auga på pepperkakene. Den gang ei. Knerten er nemlig blitt ein racer opp trapper, og er tre trappetrinn oppe før me andre får sukk for oss. Derfor, etter ørten gongar bort i trappo for å henta ned ein ivrig klatrar, gav eg opp og lot søstrene mine overta heile baksten. Heldigvis gjekk baksten litt bedre idag, og steikeovnen har spydd ut pepperkaker i fleire timar. I morgon står pynting for tur, herlig!


Prince Charming


Kommentarer:
Postet av: Gunhild Moss

sv: Den nye?? Har a1 komt med ny musikk?:D Elsk!

13.des.2009 @ 22:20
URL: http://gunhildm.blogg.no
Postet av: gunhildm

sv: oi oi, da må prøvast :) Takk for tips. Når det gjeld den klubben, me flytter heim til Stord til sommaren :p Men om du blir på Stord, kan me jo absolutt starta ein der ;) hehe

13.des.2009 @ 23:41
URL: http://gunhildm.blogg.no
Postet av: Katrine Sætrevik

kom til Bergen du Silje. ;) åsso overtale me Gunhild til å bli her.. :D er det psykologi utdanning du skal ta?

14.des.2009 @ 11:05
Postet av: lykkepillemor

Jeg pleier å kjøpe en deig på rema (la oss ikke bruke opp overskudd på trivialiteter, men heller spare den til barna..) og slenger tøtta i stol. I fjor var ho halvannet, i år her ho jo eldre... Gir ho bare en deigklump med litt mel på, og ei minikjevle.... Gjort på nullmakkaniss! Hun er fremdeles litt for interessert i å putt nonstopene i munnen, fremfor på pepperkaken...MEN, the poing- ikke ha dårlig samvittighet for å forenkle en mors hverdag. Det er et av privilegiene vi har av å oppdra barn i dagens samfunn. Kjøpte smultringer og kjøpt pepperkakedeig :-) Da har vi mer tid til overs til å kose med barna ;-)

14.des.2009 @ 11:19
URL: http://lykkepillemor.blogg.com
Postet av: amalie

Det var eit veldigt fint bilde.

Det var jo Martine som tok det hehe.

14.des.2009 @ 19:33

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/13874205


Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com