Tivolitid.

Irrgrønne bjørkeskot, fargerike blomsterbed og brautande, konstant halvfulle svenskar med utdatert listepop og traktormotor. It's that time of year again, og mai står på trappene. Her på Stord innebærer det Tivoli med stor t, og når eg var mindre gleda eg meg så fælt at ein skulle tru det var julafta og bursdag på ein gong. Til karusellar i fargar som svei i augo, til kriblefølelsen ein får av Ali Baba, og ikkje minst til å tømme lommene mine for å vinne kosedyr i fleng. Dei siste åra har eg tona betraktelig ned, og i dag var eg på tivoli utan å ta ein einaste karusell (etter håplause forsøk på å lokka mine småsystre med opp i Ali Baba - min favoritt). Kan forresten opplyse om at det ikkje er berre-berre å ta karusellar når ein blir redd av spøkelseshuset, kvalm av superwaltzeren og trykt flat i edderkoppen.
Visste du forresten at det rundt desse tider er nøyaktig 6 år sidan eg såg Christian for første gong? Ah, sweet memories!

Elles er det vel ikkje mange år sidan - på dagen - at eg låg sørpefull å sprella i ein grøftekant. Neida, sånt har eg vel aldri gjort, snusfornuftig som eg er, men det er litt rart å tenka på at det berre er to år sidan eg var russ, og idag måtte eg bli minna på at det er Den Store Utdagen av ørten statusfelt på Facebook.

tivolicollKommentarer:

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/8714053


Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com