"Lille kattepus..."

pusi

Å gå frå å vera ute kor mykje ein vil, til ingenting i det heile er ei stor forandring for ein liten pus. Å berre få lov til å gå på do inne, i ein moderne kattedo med eiga svingluke, måtta grava i ekkel sand i stadenfor god jord. Heldigvis tok han kattedoidèen kjappare enn me hadde trudd. Det er nemlig kjekkast å vera ute å springa fritt, kor det finst tusenvis av floger og andre insekt ein kan fanga. Det er grenser for kor artig det er å jaga edderkoppar, tygga på alle lause leidningar og generelt klatra rundt på alle tenkjelege stadar. Det skjønnar eg òg.

Heldigvis er berre-inne-perioden midlertidig. På internett står det at det er anbefalt og halda ein katt kun inne i omtrent 4-8 veker etter å ha flytta den. Så katten skal skjønna at det er den nye staden som er no reknast som heim, ikkje den gamle. I mine auge er 4 veker for lenge, og eg syns inderleg synd på Pusi allereie etter ein halv dag. I skrivande stund har me hatt han her i 48 timar, og tidlegare ikveld var me ute på ein liten omvisning med heimesnikra band. Heimesnikra var ikkje den store suksessen, så i morgon tidleg skal eg låna ein kattesele. Me skal nemlig ha gradvis utetilvenning. Eg har aldri forstått menneske med katt i sele - som ein hund - men eg vil absolutt påstå at det er betre å ha han i sele i korte periodar enn at han skal sitja i vinduskarmen med sørgmodige augo å lengta. Nokon som har erfaringar, tips, triks, råd?


Kommentarer:
Postet av: Beate

Jeg vil anbefale 2 uker. Men skjønner godt at det er vanskelig. Katten min "dør" etter 1 dag inne han :p Bare tenk at det er for hans egen sikkerhet, og han kommer til å gå rundt og tenke på det (at han måtte være inne) når han blir sluppet ut, de lever i nuet, fine katter.

01.okt.2008 @ 22:18
URL: http://solstjernen.blogg.no
Postet av: Beate

Wops, mente selvfølgelig at han "kommer ikke til å gå rundt og tenke på det" :)

01.okt.2008 @ 22:19
URL: http://solstjernen.blogg.no

Skriv en ny kommentar:

Navn
Husk meg ?

E-post:

URL:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/6268125


Mitt navn er Silje, jeg er 23 år og bor på Stord sammen med familien min.

Dette er mitt pusterom hvor jeg deler det jeg har på hjertet.

Spørsmål? Kontakt meg på silje.tillung@gmail.com